Mit jelent a nappali tagozatos hallgatói jogviszony?
Figyelt kérdés
Munkát szeretnék vállalni a nyárra középiskolás diákként. Ha a feltételek között ez szerepel, hogy,, nappali tagozatos hallgatói jogviszony ", akkor ez azt jelenti hogy csak egyetemisták jelentkezhetnek, vagy olyan gimnazistáknak is mint én?
Nem találtam a fenti kifejezésnek a pontos jelentését. Le tudnátok írni hogy ez pontosan mit jelent és kinek szól?
2023. máj. 20. 14:27
1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogyha nincs kikötve, hogy csak egyetemistáknak szól, akkor minden 16 éven felüli, nappali tagozaton tanuló diák jelentkezhet (tehát gimnazista is, ha nem levelezős vagy esti tagozatos).
2/7 anonim válasza:
olyan aki tanul még és diákigazolványa is van.
3/7 anonim válasza:
Nappali tagozatos, az aki " normálisan" jár iskolába, nem levelezőn, tavoktatásba, meg nem esti iskolába jár.
4/7 anonim válasza:
A gimis az tanuló és nem hallgató.
5/7 anonim válasza:
Nappali tagozatos, értsd: "főállású" tanuló, vagyis hétfőtől péntekig, hagyományos iskolarendszerben tanul, délelőtt.
Esti, ill levelező tagozatos: jellemzően munkaviszony mellett, heti 2-3 alkalommal, délutáni időszakban végzi tanulmányait.
6/7 anonim válasza:
Tanulói jogviszony: általános és középfokú tanulmányokat végzők
Hallgatói jogviszony: felsőfokú tanulmányokag végzők
Tehát jó a megérzésed kérdező.
7/7 anonim válasza:
Nagy eséllyel csak egyetemistáknak szól, de azért kérdezz rá, hátha csak szimplán tudatlanok és nem feltétel a hallgatói (egyetemi) jogviszony).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!