Ha nem akarok a programba jelszót, hogy írjam az üzemeltetőknek?
Az üzemeltetők nem csupán üzemeltetők, hanem bőven magasabb felügyeleti felettes szervek, ők dirigálnak és osztják ki a határidőket, mindenhez az ő engedélyük kell, segítenek a számviteli könyvviteli feladatokat a vállalatirányítási renszerben/programban(nem SAP, hanem Ecostat)hogyan miként vezethetjük, módosíthatjuk, amolyan "fejek", "nagy emberek"és ráadásul országosan állnak minden intézmény felett.
A levelezéseink korlátozódnak a szakmai jellegű kérdésekre, programhibákra, karbantartásokra, könyvelési módszertanokra, jogszabályok alkalmazására, előírások betartására, miegyebek.
Viszont engem mint felhasználót baromira idegesít az, ha napi 25ször lépek(vagy léptet) ki, akkor naponta 25 ször kér jelszót, amit el se lehet intézni 2 karakterrel, hanem kisbetu nagybetű szamok és hosszú sor és irtóra irritál már, hogy de legalább ne léptetne akkor ki, ha nem dolgozom benne mondjuk 2 percig.
Mintha időkorlátja se lenne kimegyek pisilni, visszajövök és megint: jelszó?
Persze olyan opció nincs, hogy jegyezze meg a jelszót.
Viszont olyan van, hogy törlöm a hitelesítő adataim, erre az előző kollega fiókját tette nekem be, hogy akkor lépjek be azzal. Jelszó?
Így visszaállítottam az én fiókom.
Mindezt a "hatalmaknak" címezve a rendszerhasználati szakmai kérdésekhez képest valami utolsó jelentéktelen nyavajgás lenne, az egyik kispont felhasználótól, tehát gőzöm nincs, hogyan írjak kérelmet arra vonatkozóan, hogy tegyenek már be legalább jelszó megjegyzési opciót, vagy állítsák már az időkorlátom át legalább 2 órára vagy egy napra, vagy egy nap csak egyszer kérje már azt a nyomorult jelszót.
Ahogy elnézem, ez egy kollegát se zavar rajtam kívül(vagy nem mernének "petíciót" beadni ilyen "jelentéktelen" kérdéskörben), mindenki bepötyögi hatszázszor is a jelszavát mint a birkák, hogy ez van, ezt kell csinálni oszt'kész, de nekem már a hajam égnek áll ettől, és még az informatikusunk se piszkálhat bele, mert ez a rendszer nem is hatásköre, csak a belső intézményi rendszerig terjed a munkaköre, jogosultságai is.
Belső intézményi rendszerben az infos nekem már megcsinalta azt hogy ne kérjen jelszót tőlem csak reggel. Ez szuper is.
A vállalatiranyítási rendszerben hogy kérjem ezt a fejesektől? Vagy hogy heckeljem meg? Elvileg mindent fel lehet törni..
Jav behívom
Pl a nyomorék jelszavam:jdjduduq5x@$@arghhhh!@%@
Ezt menteném a keepassba. Es megadnám ha leütöm hogy k.a.d, akkor behívná a rendszerbe a nyomorék jelszót magátol. Nem?
#22 ogaz hogy egy ország összes intézménye egy birka es követi a terrorista szintű üldözési mániás védelmi rendszer funkcióit, de az egyetlen értelmes szivja már meg ha mindenki hülye.
Mesélhetnék nagy feltalálókról is akiket mindenki csak lincselt. aztán meg a világ alkalmazza a dolgaikat. Ilyen emberekkel halad csak a társadalom előre.
Nem azt mondtam h ne legyen jelszó, hanem ne kérje már mindig.
Napi egy reggeli jelszókérés teljesen elég ide is!
És siker!
Reggel 9-kor állítottam be hogy ne kérjen hitelesítő adatokat, és most fél 1 re állt át a rendszer arra, hogy jelszó nélkül egyből be vagyok lépve, ha megnyitom. Gépújraindítás utáni megnyitásnál se kér már jelszót.
Világmegváltás 3.5 óra alatt.
Kezdhetünk dolgozni végre:D
Köszi mindenkinek
Szerintem kezeltesd magad... nem tudom ilyen megnyilvánulások után és adatbiztonsági ismeretek híján miért érzed azt, hogy mindenki közül te vagy a normális, aki kiakad azon, hogy jelszavakat kell használni, és feltalálókhoz hasonlítja magát. Tudod van az a mondás, hogy ha valaki azt hiszi, hogy mindenki hülye körülötte, akkor jó eséllyel saját maga az.
Biztos lehetsz benne, hogy a jövővel haladva az adatbiztonság egyre fontosabb és szigorúbb lesz. A jelszavakat akár már ma is le lehet váltani fizikai eszközzel, ha a munkahely biztosít ilyen lehetőséget, de amíg nem, addig a jelszavas védelem a legbiztonságosabb, akármennyire is feleslegesnek vagy értelmetlennek tartod. Ha csak reggel kéri, annak meg semmi értelme, mert napközben ha felállsz, ugyanúgy bárki hozzáférhet. A legbiztonságosabb az (lenne), hogy ha elhagyod a munkaállomásodat, akkor Win+L gombbal önmagadtól zárolod, hogy senki ne férhessen hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!