Hogyan tudok felmondani?
"Tudtommal indokolni muszáj..."
Nem.
"Lehetséges hogy nem dolgoztatnák velem le a felmondási időt, de kinézem belőlük hogy igen"
Ez pontosan így van. Ha te mondasz fel, nem kötelesek elengedni a felmondási időt. Nem, a felét sem, nem kell kifizetniük és felmenteniük a munkavégzés alól, az más esetben van. Viszont a felmondási időd utolsó napjáig rendezniük kell az időarányos szabadságodat vagy úgy, hogy kiadják, vagy úgy, hogy kifizetik. Ha meg tudod oldani, hogy kiadják az időarányos szabadságodat, akkor nem kell végig dolgoznod a felmondási időd alatt - de akkor sem rövidül le.
" Illetve én írhatom kézzel egy A4-es lapra?"
Igen, csak olvasható legyen, feleljen meg a rá vonatkozó formai követelményeknek, a munkáltatói jogkör gyakorlójának add át és utána tudd igazolni, hogy tényleg átadtad.
"Segítene valaki ezt megfogalmazni?"
Szerintem annyira nem bonyolult, hogy ne menne egyedül.
Szeretem, mikor valakiből harapófogóval kell kihúzni minden egyes részletet.
A te esetedről a vonatkozó jogszabály (2012. évi I. törvény A Munka Törvénykönyvéről, röviden Mt.) ezt mondja:
"67. § (2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna"
Az nem igazán megfelelő indok, hogy a bioritmusodat szétcseszi a műszakban járás.
Ugyanis arra van a próbaidő, hogy ezek kiderüljenek, bírni fogod vagy sem.
"...amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna..."
Munkáltatója válogatja, hogy elfogadja az indokodat vagy sem.
Inkább beszélj vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!