A HR-esek csak arra vannak, hogy olyan melókat sózzanak rá az emberekre, amiket senki sem vallalna el alapból. Ha el is fogadok egy ajánlatot, akkor még az önéletrajzomat sem adják be a cégnek. Mi értelme van ezeknek az embereknek?
Nem néztem le senkit, HR-es munkatársnál nem azokra gondoltam, akik régebbi megfelelőik az ún. munka-, vagy pénzügyi osztályokon voltak, hanem azokra, akik manapság amerikából átvett, hülye módszerekkel végeznek előszűréseket a jelentkezőkön, anélkül, hogy szakmailag fogalmuk lenne a munkáról, amire embert keresnek.
Ezt lehet olyan köntösbe bújtatni, hogy a 'soft-skillek' is fontosak, de szándékosan túl van lihegve az egész, és így kitermelődött egy olyan réteg, ami jól elvan ebből, fontosabbnak beállítva szerepét a cégen belül, mint kellene. Ennek megítélését tapasztaltam 'céges napok' HR és más erre szakosodott osztályok által megtervezett show-műsorainak, vagy olyan tréningek mint pl. hogyan tanuljunk agilis módszertanokat Legózással vagy kislabdadobálással 'egyszerű' fejlesztők általi véleményezésénél, akik közül ezek a dolgok sokakat irritáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!