Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diákmunka 25 év felett?

Diákmunka 25 év felett?

Figyelt kérdés
Az egyik diákmunkás szövetkezet azt mondta, hogy nem vállalhatok náluk diákmunkát mert idén 25 éves leszek. Ez tényleg igaz hogy nappali aktív egyetemista hallgatói jogviszonnyal nem vállalhatok diákmunkát? Vagy ez csak az adott szövetkezettől függ? Nem találtam arra jogszabályt/rendelkezést ami megtiltaná a diákmunkát 25 év felett.

2023. máj. 11. 14:25
 1/3 anonim ***** válasza:
97%
Dehogynem! Aktív,nappali tagozatosként simán vállalhatsz diákmunkát. Erről egy igazolást be kell mutatni a diákszövetkezetnek. Én is simán dolgozhattam 25 felett. :) Úgy tudom, hogy passzív jogviszony esetén nem dolgozhatsz diákként.
2023. máj. 11. 14:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Bár én 25 alatti vagyok, a diákmunkáknál a végére odaírják hogy 25 év alatt illetve felett hogy adózol, ezért gondolom, hogy 25 felett is lehet.
2023. máj. 11. 14:35
 3/3 Metionin ***** válasza:
94%
Dehogynem, simán dolgoztam én is.
2023. máj. 11. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!