Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem lehet közölni a...

Miért nem lehet közölni a fizetést telefonon, amikor az önéletrajz alapján felhívnak?

Figyelt kérdés

Nem tetszik a mostani munkahelyem, és több helyre is beadtam az önéletrajzomat.

Viszont feleslegesnek tartom az elkéretszkedést a munkahelyemről, a stresszt, a készülődést, az utazást, ha az interjú végén kb csak lesnek, hogy mennyit mondtam nettó fizetésnek. Miért nem lehet ezt előre tisztáztatni telefonon, hogy "tól-ig" lehet nálunk keresni, ha érdekel, gyere interjúra.

Olyan félve ejtjük ki a fizetés szót, mintha bűn lenne, és mintha mindenki csak hobbiból járna dolgozni.

Vagy esetleg nektek van valami ötletetek erre, hogyan lehet ezt hatékonyan kitudakolni?

Ne értsetek félre, nem milliókról van szó, de igenis van tapasztalatom, nyelvvizsgáim, stb, és ettől kevesebbért hasonló pozíciókba nem fogok elmenni, mert ennyiből jövök ki egy hónapban és kész.

Köszönöm!

26N

2023. ápr. 27. 07:16
 1/8 Noren1989 ***** válasza:
86%
Esetleg a motivàciós levélben kitérhetsz a bérigényedre, aztàn eldöntik, h ki tudjàk-e nyomni azt a pénzt, vagy sem.
2023. ápr. 27. 07:21
 2/8 anonim ***** válasza:
10%

Te tipikusan red flag munkavállaló vagy.

Komoly valamit magára adó cég nem fog felvenni, illetve ha sikerül valami véletlen folytán a HR-est megtéveszteni hamar el fog lehetettlenülni a munkád.

És ez a pár sor amit írtál, már bőven elég volt.

2023. ápr. 27. 07:24
 3/8 anonim ***** válasza:
30%
Ha eddig minden másik munkahelyen túl magas volt a bérigényed akkor lehet a mostani munkahelyeden vagy túlfizetve.
2023. ápr. 27. 07:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Eddig nem nagyon kértek motivációs levelet, de szerencsére néhány hely kéri, hogy írd bele az önéletrajzba vagy a weboldalon keresztüli jelentkezésbe. De igen, lehet hogy automatice be kéne mindig írnom az önéletrajzba.

#2 Nem red flag vagyok, hanem céltudatos. Én pénzzel fizetem be a csekkjeimet, nem a két szép szememmel. Vagy kérjek anyucitól vagy a párocskámtól pénzt, akkor meg eltartottnak titulálnál? Ígérem, nem jelentkezek a cégedhez, ekkora red flaggel! 😜

#3 Sajnos én pont nem vagyok túlfizetve, sem a kollégáimhoz, sem a munkamennyiséghez képest, az inflációhoz vetve meg pláne nem sajnos. De értem mire akartál kilyukadni.

3 válaszból 1 érkezett konkrétan a kérdésemre, a másik kettő csak megjegyzést tett, hogy tapasztalattal és végzettséggel túl nagy összeget kérek (elvileg). Mások meg általános iskolai szintén sem tudnak kérdést értelmezni 😔 Szomorú statisztika. Nem vitaindítónak szánom, mi több, pontot is tettem a végére. Köszönöm!

2023. ápr. 27. 08:37
 5/8 anonim ***** válasza:
97%
Mert az majd annyi lesz amennyiert a legbalekabb elvallalja 😬 Eselytelen, hogy az idomet huzzak ertelmetlenul.. ha nem derul ki a fizu el se megyek. Nemreg pont belefutottam egy ilyenbe. Allitolag hu de kell a munkaero, minel hamarabb ejtsuk meg az interjut blabla.. de mikor a fizetest kerdeztem "Arra majd az interju es a probanap utan visszaterunk". Hat mondom akkor koszonom, de igy nem erdekel a dolog, szerintem nem egymast keressuk.. meg neki allt feljebb 😅
2023. ápr. 27. 09:27
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Nem szokás de amikor megkérdezik hogy van e kérdés akkor elo lehet vele jönni szerintem.

Mondjuk 26 évesen gondolom ben iszonyat a bérigenyed

2023. ápr. 27. 22:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont hogy akkor kell a legtobb penz kb. Elkoltozes, sajat elet elinditasa (ha eddig nem tortent meg), kocsi stb. Illetve akkor kell elni, bulizni, nyaralni stb
2023. ápr. 27. 23:10
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Lehet de kevés tapasztalatra pont nem lehet kérni sokat
2023. ápr. 28. 04:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!