Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Óvodai dajka = takarítónő?

Óvodai dajka = takarítónő?

Figyelt kérdés

Azt gondoltam a dadus az a jobbkeze az óvónőnek, oké tisztán tartja a környezetet de leginkább a gyerekeknek segít. Na én most vagyok a gyakorlatomon és konkrétan takarítani vagyok itt. Első nap még játszottam valamennyit a gyerekekkel, de leginkább mosogatok, porszívózok, felmosok, wc-t takarítok és még csak nem is a gyerek részén, hanem a felnőtt wc-t is. Elvileg kétféle dadus van és abból az egyik egy konyhai kisegítő és takarító magyarul, a másik kevesebbet takarít és többet van a gyerekekkel.

Miért nem alkalmaznak az ovik inkább rendesen takarítót? Ahhoz még tanfolyamot se kell elvégezni, takarítani mindenki tud. A dadus meg lehetne többet a gyerekekkel.

De nekem meg direkt ezeket a feladatokat adják merthogy én úgyis az a fajta dadus leszek aki mosogat egész nap meg takarít.

2023. ápr. 25. 10:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez is ilyen beugratós meló. Dajkának hirdetik, közben takarító és konyhás kell. Mindenkit lebeszélnék róla.
2023. ápr. 25. 17:29
 12/20 A kérdező kommentje:

Ráadásul rengeteg elintézni való meg pénzköltés a tanfolyam, hogy aztán nettó 197 ezer forintért takaríts. Például nem jó ha az érettségidet mutatod a képzéshez, mindenképp az általános iskolai bizonyítvány kell, amit tud a f. hogy hol van nekem :D értem én, hogy 8 általános a feltétel, de nem gondolják, hogy esetleg ha le tudtam érettségizni, akkor van 8 általánosom is? :D

Illetve ez a tanfolyam amin én részt veszek elég szar. Lehet máshol jobb. De itt kb általános iskolásként kezelnek, nem elég, ha tudod az anyagot, még le is kell jegyzetelni és a jegyzetedet is fogják ellenőrizni, hogy mindent leírtál e. Online tanfolyam van és csak 24 óráig elérhető. Ha már online, akkor szerintem fent maradhatna tovább is. Tananyag, tankönyv nincs.

A gyakorlatot is minek végzem, csak elfáradok benne és nem térül meg, mert rájöttem, hogy nem akarok benne dolgozni.

2023. ápr. 25. 17:36
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajna ma sokoldalúnak, és mindenesnek vesznek fel sok embert.
2023. ápr. 25. 19:45
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek. Ma egy csinálja 3 munkáját.
2023. ápr. 25. 20:01
 15/20 A kérdező kommentje:
Jelentem én otthagytam az egészet
2023. ápr. 26. 10:15
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted. Csinálj mást, amit szeretsz. 🙂
2023. ápr. 26. 10:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy otthagytad. Akik dajkának mennek, többnyire azzal a naiv gondolattal teszik, hogy majd foglalkozhatnak a gyerekekkel. De azért a pár alkalomért felesleges. Ideje 90 %át mosogatással, takarítással fogja tölteni. A gyerekekhez max akkor engedik, ha a gyerek seggét kell kitörölni, mert azt nehogy már a hű de pedagógus diplomás macuska csinálja meg.

Amúgy is elég gusztustalanokbáltalában az óvodai kollektívák.

2023. ápr. 26. 16:40
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Megérte otthagyni, szinte bármivel többet fogsz keresni
2023. ápr. 26. 16:43
 19/20 anonim ***** válasza:
26%
Ha gyakorlaton vagy, akkor én megemlíteném az iskolának egy panaszban, hogy a gyakorlati helyen konkrétan takarítónak alkalmaznak dajka helyett. Emellett keresni kell egy másik gyakorlati helyet, ahol maximum ki is jelentheted, hogy miért váltottal.
2023. júl. 26. 02:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Amúgy a takarításhoz nem kellene valami szakképzettség, vagy legalább egy tanúsítvány, amit - vélelmezek -, hogy neked nincs?
márc. 20. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!