Óvodai dajka = takarítónő?
Azt gondoltam a dadus az a jobbkeze az óvónőnek, oké tisztán tartja a környezetet de leginkább a gyerekeknek segít. Na én most vagyok a gyakorlatomon és konkrétan takarítani vagyok itt. Első nap még játszottam valamennyit a gyerekekkel, de leginkább mosogatok, porszívózok, felmosok, wc-t takarítok és még csak nem is a gyerek részén, hanem a felnőtt wc-t is. Elvileg kétféle dadus van és abból az egyik egy konyhai kisegítő és takarító magyarul, a másik kevesebbet takarít és többet van a gyerekekkel.
Miért nem alkalmaznak az ovik inkább rendesen takarítót? Ahhoz még tanfolyamot se kell elvégezni, takarítani mindenki tud. A dadus meg lehetne többet a gyerekekkel.
De nekem meg direkt ezeket a feladatokat adják merthogy én úgyis az a fajta dadus leszek aki mosogat egész nap meg takarít.
Ráadásul rengeteg elintézni való meg pénzköltés a tanfolyam, hogy aztán nettó 197 ezer forintért takaríts. Például nem jó ha az érettségidet mutatod a képzéshez, mindenképp az általános iskolai bizonyítvány kell, amit tud a f. hogy hol van nekem :D értem én, hogy 8 általános a feltétel, de nem gondolják, hogy esetleg ha le tudtam érettségizni, akkor van 8 általánosom is? :D
Illetve ez a tanfolyam amin én részt veszek elég szar. Lehet máshol jobb. De itt kb általános iskolásként kezelnek, nem elég, ha tudod az anyagot, még le is kell jegyzetelni és a jegyzetedet is fogják ellenőrizni, hogy mindent leírtál e. Online tanfolyam van és csak 24 óráig elérhető. Ha már online, akkor szerintem fent maradhatna tovább is. Tananyag, tankönyv nincs.
A gyakorlatot is minek végzem, csak elfáradok benne és nem térül meg, mert rájöttem, hogy nem akarok benne dolgozni.
Megértem, hogy otthagytad. Akik dajkának mennek, többnyire azzal a naiv gondolattal teszik, hogy majd foglalkozhatnak a gyerekekkel. De azért a pár alkalomért felesleges. Ideje 90 %át mosogatással, takarítással fogja tölteni. A gyerekekhez max akkor engedik, ha a gyerek seggét kell kitörölni, mert azt nehogy már a hű de pedagógus diplomás macuska csinálja meg.
Amúgy is elég gusztustalanokbáltalában az óvodai kollektívák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!