Miért nem tanítanak pénztárgép kezelést ?
Benzinkúton szerettem volna dolgozni, erre nem vettek fel arra hivatkozva, hogy nem értek a pénztárgéphez.
Nem értem, hogy miért nem tanít a főnök. Olyan bonyolult lenne ?
Ilyen hozzáállással azt is lehetne mondani, hogy :
1. Egy karatemester az új tanítványának : Nem tanítalak, mert még soha nem verekedtél, soha nem védted meg se magad, se mást.
2. Egy zongoratanár a diáknak : Nem tanulhatsz, mert semmit nem tudsz játszani.
Tanács a jövőre nézve, igaz nem kértél, de most agresszív kedvemben vagyok. Tanuld meg kezelni a frusztraciót, ami akkor keletkezik, ha nemet mondanak neked. Sokszor lesz még ilyen. Mindenkinek joga van nemet mondani. Benzinkút shopba olyan embert keresnek, aki tud dolgozni. A hozzáállás itt nálad nem jó. Miért kérdőjelezel meg mást, érvényteleníted, meghazudtolod, szakértősködsz, mert nemet mondott? Tanuld meg viselni
Igen, sok helyen van betanítás, amikor nagyon kell a munkaerő, bevállalnak sokszor nulláról embereket. De az általános az, hogy mindenki csinálja azt, amihez ért. Ha téged érdekel a kereskedelem, menj el tanfolyamra. A munkáltatónak nem kötelessége tanítani.
#3: "A munkáltatónak nem kötelessége tanítani."
Az igaz, de ha már meghirdetnek egy állást odaírhatnák, hogy elvárás, hogy értsen a pénztárgéphez, és akkor már nem is jelentkezik.
Nem tudom. Én mikor fodrásznak jelentkeztem, nem volt odaírva, hogy tudjon hajat vágni a jelentkező. Mégis tudtam magamtól, hogy lehet hogy kéne. Nem vagyunk egyformák.
Sok olyan helyre jelentkeztem, ahol nem volt szakmai tudásom, de eszembe sem jutott, hogy biztos nem is kell. Eleve úgy írtam a kísérőlevelet, hogy ez és ez hiányzik, hogy betöltsem a munkakört, így megértem, ha nem vállalnak tanítást. Ha pedig vállalnak, az csak jó.
A példáid rosszak, a mester-tanítvány viszonyban egyértelmű mindkét fél részéről, hogy az egyik oktatja a másikat, akinek kezdetben gőze sincs semmiről. A te példáidnál maradva: ha egy szimfonikus zenekar keres zongoristát, ott se vesznek fel olyat, aki még a Boci, boci tarkát sem tudja eljátszani.
De amikor sebészt keresnek egy kórházba, olyat várnak, aki tud műteni. Nem fogják felvenni a hozzá nem értő jelentkezőt, majd elküldeni az orvosira...
Valószínű tudják,jelentkezni fog olyan ember aki tud pénztárt kezelni és nem kell betanítani,nekik így sokkal egyszerűbb.Azt gondolták ha egy munkakörre keresnek embert akkor egyértelmű hogy azt várják,el tudd végezni a feladatot de úgy tűnik mégsem az.
Persze ha nagy hiány van munkaerőből,nincs más akkor felvesznek kezdőt is de a benzinkutas pont nem az a munka,tudnak válogatni az emberekből ezért nem vettel fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!