Miért jár kevesebb szabadság közalkalmazottaknak mint ami a polgári törvénykönyvben van?
Figyelt kérdés
A neten azt olvastam, az alapazabadsag 20 nap/év és erre jön rá életkor függvényében még pár nap, és ha gyereke is van vkinek az 1-2 plusz nap.
Ehhez képest nekem "bőven" alacsonyabban állapították meg higy 2023-ban mennyi az éves szabim.
És azt mondták ránk nem a polgári tv vonatkozik (közalkalmazotti m.viszony)
Miért kell nekünk többet dolgozni mint másoknak?
Hol van erről táblázat?
2023. márc. 29. 07:27
1/9 A kérdező kommentje:
Vagy hol érdeklődhetek erről ha nem a mi cégünknél akarok? Nyugdijbiztosíto tudja?
2023. márc. 29. 07:28
3/9 anonim 

válasza:

Kozalkalmazottnal nem számít a kor.
4/9 anonim 

válasza:

Közalkalmazottaknál a ledolgozott évek alapján nő a szabadság (a gyerek után járó pótszabadságot ne keverjük ide, az mindenhol ugyanúgy jár). Egyébként szerintem is nagyon szemét dolog, de így szól a közalkalmazotti törvény.
5/9 anonim 

válasza:

Nem, nem a ledolgozott évek alapján, hanem konkrétan a fizetési kategória alapján
6/9 anonim 

válasza:

Ott van a link, csak meg kéne nyitni, világosan le van írva hogy a fizetési kategória határozza meg a szabadnapok számát. Azért az durva, ha pl valaki évek óta A-D fizetési osztályban van akkor ő 20 napot kap. Ehhez képest a diplomás közalkalmazott is csak 1 nappal kap többet.Van még itt valami kavar a pótszabikról, ami meg attól függ hogy 1-17 között milyen szinten van besorolva valaki, de ez is nonszensz: Ahhoz hogy valaki 17es szintű legyen 49 évet kell közalkalmazottként dolgozzon
7/9 anonim 

válasza:

Ez lehet, hogy így van, de amíg én ott voltam, akkor ugyanannyit kaptam, mint piaci munkahelyen lett volna. PMKH
8/9 anonim 

válasza:

A fizetési fokozat az évek során emelkedik, így vele együtt a pótszabadság mértéke is nő. Ezért írtam, hogy a ledolgozott évektől függ a szabadság mértéke, mivel a gyakorlatban tényleg így van. Ha jól emlékszem, háromévente van ugrás, ilyenkor egy nappal nő a stabil száma, és elvileg a fizetés is nőne, de mivel a legtöbb kategóriában ez a garantált berninimumot nem éri el, igazából nem emelkedik a bér.
9/9 anonim 

válasza:

Nagyon nem mindegy hogy milyen közalkalmazotti vagy. Egy pedagógusnak vagy egy pedagógiai asszisztensnek más az éves szabadsága.
Kérdésedre azért nem lehetne pontosan válaszolni mert nem tudhatjuk hogy az általad ismert szabadságok száma tényleges vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!