Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Új munkahelyem van, de a...

Új munkahelyem van, de a régiben még mindig tevékenykednem kellene?

Figyelt kérdés
Több hónapja eljöttem a melóhelyről. Máshol dolgozom. Átadtam a munkám, ám aki átvette a mai napig hívogat, írogat napi szinten, kérdéseket tesz fel. Ti hogy ráznátok le finoman?
2023. márc. 27. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem finomkodnék. Nem kötelességed ingyen melózni ahelyett aki hónapok alatt se tanulta meg mi a dolga.
2023. márc. 27. 21:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Nem venném fel a telefont már és nem is válaszolnék.
2023. márc. 27. 21:16
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Miért nem mered lerázni? Egyszerűen megmodod neki, hogy nem a te dolgod már ez, keressen ott valakit, aki

segít.

Tudom, nem mered, mert a szokásos "mit fog rólam gondolni" lemez megy ilyenkor a fejben. Erre is tudok megoldást, ami nekem bevált.

2023. márc. 27. 21:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogy adtad át akkor mégis a munkaköröd?

Amúgy simán le kell pattintani, nem kell sajnálni. Segítsen neki ott valaki.

Ne válaszolj neki.

2023. márc. 27. 21:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Használnám a "szám blokkolása" gombot a telefonon.
2023. márc. 27. 21:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért tutujgatod? Rokonod, barátnőd? Ha nem, mit szarakodsz ennyit egy töktelen idegennel?
2023. márc. 27. 21:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Le kell rázni, és ennyi, kérjen segítséget attól aki ott dolgozik, csak van aki tud segíteni. Anno én is ezt csináltam. Amikor beadtam a felmondásomat volt az utódomnak 1 hónapja átvenni tőlem mindent, és volt is erre idő hogy átadjam az a pár hét erre volt szánva direkt, ezért kellett a felmondási időmet ledolgozni semmi másért. Én már akkor megmondtam neki kerekperec hogy addig zaklathat ameddig a cégnél van munkaviszonyom és mivel ki kellett vennem részarányosan 3 nap szabit így voltam olyan jófej hogy akkor is segítettem neki ha kellett.

Amikor az utolsó napom volt akkor mindent újra átvettünk és mondtma neki hogy másnap ne zaklasson már. Ha kérdése van ott van 3 kolléga akihez fordulhat, plusz Ő nem új dolgozó volt a cégnél és korábban már volt helyettes így nem új dolgot kellett átvennie csak voltak olyanok amiket még nem tudott. Én utána már csak annyit mondtam neki hogy csak akkor keressen ha nem munkáról van szó mivel voltunk olyan jó viszonyba hogy haveri alapon voltak más témáink. Érdeklődni érdeklődhetett az új helyemről, én is érdeklődtem hogy megy neki, de ennyit engedtem maximum. Persze némi haverkodás után rátért a munkára és a kérdéseire hogy ekkor meg akkor mit kell csinálnia, én meg közöltem vele hogy ezt ne. Mivel nem fogta fel így megszakítottam vele a kapcsolatot, és még voltam annyira rendes így is hogy felhívtam a volt főnökömet hogy javaslatot tegyek hogy kihez forduljon segítségért ha problémája van.

2023. márc. 27. 22:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Xy!

Már több hónapja eljöttem a cégtől, a munkát tisztességesen átadtam, betanítottalak. Jelenlegi munkám mellett nem fér bele, hogy továbbra is segítsek neked, ráadásul az idő múlásával egyre kevésbé vagyok képben. Megértheted, hogy nem vállalhatom a felelősséget a te munkádért! Kérlek, munka ügyben ne keress többször! Köszönöm a megértést! " vagy: egyszerűen tiltsd a számát, e.mail címét.

2023. márc. 27. 22:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanám neki, hogy a kérdéseivel a feletteséhez forduljon.
2023. márc. 27. 22:20
 10/11 anonim ***** válasza:
43%
Mindenre csak azt válaszolnám, hogy nem tudom. Egyszer csak megunja a kérdezgetést.
2023. márc. 27. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!