Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szoktatok segíteni a kollégáit...

Szoktatok segíteni a kollégáitoknak, akkor is ha nem kérik?

Figyelt kérdés

A mostani helyemen kb 1 éve vagyok, előtte olyan helyen dolgoztam, ahol egyedül voltam, tehát nyilvánvaló volt, hogy az én dolgom minden műszakváltásig.

A jelenlegi helyen is eleinte volt egyszer-kétszer, hogy ha nem volt mit csinálnom, mentem a munkatársak után, hogy segítsek-e, de az esetek nagyobb részében az volt a válasz, hogy nem tudok, mert nem férünk oda annyian, csak kerülgetnénk meg zavarnánk egymást. Szóval már egy jó ideje nem kérdezem, úgy vagyok vele, hogy majd szólnak, ha kell segítség, mint ahogy néha szoktak is. De néha így meg azon gondolkodom, hogy lehet rossz véleménnyel vannak emiatt rólam, hogy én nem ajánlom fel, akkor se ha a saját munkám kevés.

2023. márc. 24. 13:50
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Még azt se mondom nekik ,hogy : jó étvágyat....nemhogy segíteni
2023. márc. 24. 13:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha épp van időm segítek, de nem kell túlzásba vinni.
2023. márc. 24. 13:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha arra jársz, kérdezd meg, hogy "segíthetek?". Ha elutasítják ok. Illetve jelezheted néha, hogy "szólj, ha kell segítség". Sztem ha kéthetente 2-3 alkalommal bedobod a kérdést vagy a jelzést, akkor bőven túlteljesítettél segítőkészségben, tudatosulni fog bennük, hogy ha kell nekik segítség, tőle dkérhetnek. Innentőlk ezdve ha nem hívnak, tudhatod, hog ynem haragszanak rád amiért nem segítesz.
2023. márc. 24. 14:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha unatkozok :)
2023. márc. 24. 14:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha normálisan elvégeztem a saját feladataimat és látom, hogy mások nagyon úsznak, akkor meg szoktam kérdezni,tudok-e segíteni. Ha olyan, amiről tudják, hogy tudom és nem kell külön elmagyarázni, mit kell csinálni,akkor bevonnak. Tudják alapból is, hogy ha segítség kell, akkor rám számíthatnak. Nem kell naponta a tudtukra adni.
2023. márc. 24. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindig 1-1 ötleet eszembe jut, így közreadom, de nem igazán.
2023. márc. 24. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Amikor unatkozom szólom, hogy szívesen segítek ha kell de kéretlenül nem pofázok bele a munkájukba.
2023. márc. 24. 22:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem, - szabad akaratuk ellenére nem szoktam beleavatkozni mások munkájába.

Ha kérnek tőlem segítséget, akkor viszont nem lehet kérdéses, hogy segítek-e - és van is köszönet az általam nyújtott segítségben.

Tudják is rólam ezeket, - tehát nincs már szükség arra, hogy ajánlgassam magam vagy a képességeimet.

2023. márc. 25. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!