Szimplán nyelvtudásra támaszkodva találhatok egy jó munkahelyet?
Amit te tudsz, nem elég. Tegyél nyelvvizsgát. Specializálódj valamelyik szaknyelvre.
Anélkül nem megy.
Valamilyen elméleti szakmát is megtanulhatsz és kiteljesedhetsz benne: közgazdász, jogász pl.
Nekem is csak érettségim van de anyanyelvi szinten beszélek 1 idegen nyelvet. Többször váltottam munkahelyet de most már diplomás fizetést kapok. Ha ügyes vagy és talpraesett akkor sikerülni fog.
A lényeg, hogy használható legyen a nyelvtudásod. Van olyan kollegám akinek C1-es nyelvizsgája van de a külföldi kollegákkal nem tudja megértetni magát.
2 idegen nyelvtudással ( B2) SSC-kben el tudsz helyezkedni.
Felsőfokú angolja azért nagyon sokaknak van. Én minden nap fejlesztem a felsőfokú angolomat, de még így is olyan hiányosnak érzem. Gondold el, az összes most végzett közgazdásznak, jogásznak, orvosnak van kb felsőfokúja, mert kellett a pluszpont a jelentkezéshez. A te tudásod mivel lesz több és sokrétűbb az övéknél?
Ha csak nyelvekből akarsz megélni, az angol mellett különleges nyelveket kell tanulnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!