Mi a fontosabb a több pénz egy munkahelyen, vagy a Szép kártya, mint juttatás?
Figyelt kérdés
2023. márc. 16. 11:26
1/41 anonim válasza:
Több pénz.
A szép kártyára utaltból nem vehetek autót.
2/41 anonim válasza:
Meg albérletet se számlákat se tudok fizetni szép kártyából.
Nyaralni nem szoktam mert nincs rá pénz. A szép kártya árából tudnék venni tisztítószert vagy több napra élelmiszert. Ehelyett rendelhetek méregdrágán.
3/41 anonim válasza:
Szemét aljas dolog a szép kártya, ezt is a gazdagok találták ki akiknek nincs anyagi gondjuk.
4/41 anonim válasza:
Attól függ. Ha 100 ezerrel több az összjövedelmem Szép kártyával, a több pénzzel meg csak 50 ezerrel, a kártyás a jobb megoldás. Sok élelmiszerbolt a mai napig elfogadja bármire, de más jellegű üzletekben is használható. Ha nincs köztük nagy differencia, a több pénzt választanám.
5/41 anonim válasza:
Mindkettő. A SZÉP-kártya egy bizonyos mennyiségű pénzt tud helyettesíteni, pl étteremre, szállásra, vagy fürdőbelépőre onnan is tudsz költeni, így nem költöd az "igazi" pénzedet, hanem kb utalványt használsz fel.
6/41 anonim válasza:
Ez bizonyos szintig, ha ugyanannyi nettóról van szó, akkor mindegy, mert mindkettőt el tudom költeni. Felette már csak "KP"
7/41 anonim válasza:
Ez attól is függ, mennyi a fizetés. Egyébként a SZÉP kártya kedvezményes adózású juttatás, én például csak abból költök belföldi szállásra, ha megyek valahova több napra, mert nem akarom a nettó fizetésemet ilyenekre költeni, illetve a munkahelyi ebédem jelentős részét is ebből fedezem, a munkahelyem közelében több hely is van, ahol tudom használni, így tudok változatosan étkezni, és a nettó jövedelmem megmarad másra, amit ebből nem tudnék fedezni. Viszont van az az alacsony fizetés, amit nem segít ki a SZÉP kártya, mert nem mindent tudsz ebből fedezni, és ha eleve szűkös a nettó, akkor mindegy, hogy mennyit tudsz enni SZÉP kártyából, lakáshitelt, albérletet, gyógyszereket nem tudsz ebből kifizetni.
8/41 anonim válasza:
Teljesen mindegy, mert SZÉP kártyával tudsz kaját venni vagy szállást fizetni amit a fizetésedből amúgy is kifizetnél.
9/41 anonim válasza:
Én mondjuk szállásra nem költenék, ha nem kapnék SZÉP kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!