Melyik lenne a jobb választás?
Lassan két éve tervezek kimenni Ausztriába tanulni és/ dolgozni. A sors sajnos úgy hozta hogy tavaly nem vettek fel arra az egyetemre amit kinéztem. Visszamentem egy korábbi szezonos meló helyemre a Balatonon. Egy nagyon korrekt helyről van szó, szállással kajával és a (volt)főnökeim is rendkívül rendesek voltak.
Az ősszel elvégeztem egy 2+1 vendéglátós képzést (barista + mixer + bármanadgement) ami ráadásul nemzetközi papírt adott. A nyelvtudással sincsen problémám (angol c1, német b2 szint bár tudom kint nem azt nézik, hogy milyen papírom van hanem hogy beszélek-e) illetve annyi megtakarításom is, hogy kint egy-két, hónapig ellegyek.
A helyzet az, hogy megvan minden amit a kiköltözéshez ugródeszkának használjak. Később persze szeretném újra megpróbálni az egyetemet, de előtte szeretném kint bebiztosítani magam. Az eredeti tervem az volt, hogy idén májusban kezdek el kint keresni munkát lehetőleg szállással.
Viszont a napokban felkeresett a volt főnököm, hogy nem-e lenne esetleg kedvem idén nyáron is elvállalni a szezont.
Igazából döntésképtelen vagyok, vagy dolgozok itthon még egy szezont és lesz még plusz megtakarításom vagy összeszedem magam és bele ugrom a mélyvízbe és kint kezdem el a nyári szezont.
Sajnos az itthoniak nem voltak túl nagy segítségemre ("Elég nagy gyerek vagy el tudod dönteni." - és társai)
Ti melyiket választanátok ebben a helyzetben?
23/N
"megvan minden amit a kiköltözéshez ugródeszkának használjak"... "szeretném kint bebiztosítani magam".
Nekem az jön le, hogy neked megvannak a céljaid, csak ez a hívás kicsit megborított. Szerintem nem érdemes még egy szezont itt maradnod, kint fontosabb lenne megvetned még most májusban a lábad. Ezek voltak a terveid, szerintem ezekhez érdemes tartani magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!