Álláskereséskor jelezzem a munkáltatónak, hogy messziről ingázom Budapestre vagy mondjak egy fiktív budapesti címet, ahol ismerősöm lakik?
Figyelt kérdés
Eddig naponta feljártam, most hibrid munkát keresek, így nem kell minden nap megtenni a nagy távot.2023. márc. 4. 19:24
11/12 anonim válasza:
Önéletrajzra ne írd rá a címed, sztem felesleges... viszont ha a cégnek fontos, úgyis rákérdeznek, akkor meg ne hazudj, mert nem jössz jól ki belőle. Az meg, hogy hátrány-e, a cég hozzáállásától és a munka jellegétől függ. Nyilván akkor van a legjobb esélyed, ha olyan a munka, amit keresel, hogy 100%-ban lehet otthonról végezni, főleg ha nem olyan, amire a sarokról le tudnak akasztani alkalmas jelöltet - a mi cégünknél vettek fel több olyat, akiről már az elején lehet tudni, hogy más megyéből dolgozik, és nem tud heti 1nél többször fel vagy lejönni Bp-re, de azoknak a többsége IT-s volt. Meg azért vannak cégek, ahol még él ez a "dolgozó akkor igazán produktív, ha betolja a képét az irodába"... na, náluk ha a fejedre állsz, sem fogod tudni őket meggyőzni.
12/12 A kérdező kommentje:
Eddig naponta ingáztam.
2023. márc. 6. 19:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!