Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a hivatásodat végzés, az...

Ha a hivatásodat végzés, az ellensúlyozza, hogy kevés a fizetésed?

Figyelt kérdés
Tanár, óvónő, ápoló ilyesmikre gondolok. Van aki imádja, de ugye kevés a fizetés. Meg lehet élni ha pl a házastársad többet keres. De el tudod fogadni ezt? Nem lennél boldogabb egy irodai munkával viszont többet keresnél. Melyik a jobb? Normálisan/jól keresni de nem szereted a munkád vagy szereted de keresel olyan 170-200 ezret? Ha tegyük fel nem egyedül élsz.
2023. febr. 24. 06:57
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Inkább azt csinálom, amit szeretek, mégha kevesebbet is kapok érte.

Ha olyan munkát végzel, amit utálsz, az utálat előbb vagy utóbb, de fizikális, egészségromboló hatást fog eredményezni.

2023. febr. 24. 06:59
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2023. febr. 24. 07:20
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Kétféle típus van. Aki kevesebb pénzért azt csinálja amit szetret, és aki ebbe nem nyugszik bele, elmegy több pénzért, de nem szereti.

Nos, amíg fiatal és ambiciózus voltam, és hitelunk is volt, és a férjem se keresett valami túl jól, én is elmentem sokkal több pénzért más szakmába, de gyűlöltem.

Aztán amikor felnőtt a gyerek, a hitelt is kifizettuk, a férj is jól keres... Akkor visszatertem a gyökereimhez, amit szeretek. Néha még bánt egy kicsit, hogy ekkora eltérések vannak, hiszen az én munkám ugyanolyan hasznos... De már nem érdekel. A nyugalmam fontosabb.

2023. febr. 24. 07:25
 4/10 anonim ***** válasza:
4%

Beérem kevesebb fizetéssel is.

Inkább csinálom 1.2 millióért amit szeretek minthogy 1.8ért halálra stresszeljem magam.

2023. febr. 24. 12:56
 5/10 anonim ***** válasza:
7%
Nyilván akit eltart a férje, azt nem zavarja hogy akármilyen keveset keres, azzal amit szeret csinálni. Nos, ez a hozzáállás szerintem undorító, és éppen nem értem amikor valaki nem a saját kategóriájából választ magának párt. Kinek éri meg kettő helyett pénzt keresni?
2023. febr. 24. 13:29
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

Pl. ki a fszom tehet arról, hogy pl. a pedagógusokat és a kultúrában dolgozókat nem fizetik meg rendesen? Ezeken a helyeken DIPLOMÁS szakemberek dolgoznak.

És az csak a te fejedben fogalmazódott meg, hogy aki keveset keres, de szereti amit csinál, azt biztosan eltartják. Tipikus incel gyk-s hülyegyerek.

2023. febr. 24. 13:55
 7/10 A kérdező kommentje:
#5 Szerintem meg a te hozzáállásod undorító :D Példa: óvodapedagógus, programozó. Mindketten egy szinten vannak, diplomások. A programozó meg mondjuk rendelkezik annyi érzelmi intelligenciával amivel te nem hogy fontosabb dolgokat néz a szerelmében nem azt hogy ugyanannyit keresnek e :D
2023. febr. 24. 14:40
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy g.cis óvodapedagógus diplomája nem ér annyit, mint egy pénzügyes közgazdászé, vagy egy mérnöké, vagy egy orvosé. Azért álljunk már meg. 3 éves gyerekekre vigyázni hogy ne kenjék ki k.kával a falat nem ugyanaz mint mondjuk egy multi x100 milliós profitot termelő leányvállalatának teljes pénzügyi kontrollingja. Diploma és diploma között is van különbség, különben a bölcsészek is joggal mondhatnák hogy ők is diplomások, nekik is jár a diplomás bér.. hagyjuk már
2023. febr. 24. 20:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Sajnálom a párodat hogy csak amiatt választottad mennyit keres (már ha kellesz valakinek)
2023. febr. 24. 21:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
XD 8-as. Ha mindenki úgy gondolkodna mint te, akkor a portás vigyázna és tanítaná a gyerekedet, nyakig merülnénk a szarban mert nem lenne kukás, valamint ha esetleg elüt egy autó baxhatod, mentős se lenne. Jó persze legyen mindenki közgazdász,informatikus, mérnök,orvos. Csak akkor ne csodálkozz ha a fentebb említett dolgok megtörténnek :D.
2023. febr. 25. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!