Múlt héten bekerültem egy multinacionális vállalathoz, gyakornok pozícióba, viszont az ég világon semmi dolgom sincs. Ülök fent az irodán és nem nagyon foglalkoznak velem…
Másnak is hasonló a gyakornoki élet ?
Gazdálkodás ès menedzsment szakon vagyok az egyetemen,szóval ilyen “Kontroller” munkakörbe is lettem felvéve , de komolyan mondom egy exceles feladatot csinàltam meg eddig a másfèl hét alatt.
Basztasd őket, hogy tanulni, fejlődni szeretnél…. Sajnos néhány helyen neked kell erőszakoskodnod, mert sok diák gyakornok meg használhatatlan, ott ülnek dísznek, lehet rólad is így vélekednek.
2023. febr. 23. 16:22
2/8 anonim válasza:
Én is azt mondom amit az első. Legyél kicsit "erőszakos", keresd a munkát, érdeklődj miben segíthetnél, vállalj feladatokat.
2023. febr. 23. 16:41
3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos ezeket a köröket minden egyes nap lefutom😅😅és annyit kapok, hogy most nincs idejük velem foglalkozni, pl: külföldről vannak most itt “nagy emberek”.
2023. febr. 23. 16:45
4/8 anonim válasza:
Figyelj, amíg gyakornok vagy, addig nem fognak neked komolyabb feladatot adni, főleg egy multinál. Ez az időszak arra való hogy kapcsolatokat építs, nyerd el a leendő kollégák rokonszenvét. Ha mondjuk nincs feladatod, akkor odamész hozzájuk, megkéred hogy hadd ülj már oda, nézd amit csinálnak, kérdezz sokat hogy magyarázzanak, stb. Te vagy az uj, neked kell érdeklődni
2023. febr. 23. 16:51
5/8 Kólauborkával válasza:
Akkor van az is, hogy csak szimplán kiszemelsz 1 jófej embert, beülsz mögé ha engedi és nézed. Ez ugyan unalmas, de legalább néha a kávéját vagy valamit odavihetsz, hidd el ezzel is többet lehet tanulni, mint a szó szerinti semmittevéssel.
2023. febr. 23. 16:52
6/8 anonim válasza:
Általában ez van. Ha nem teszed azt, amit az 1# frankón leíírt, akkor nem igazán foglalkoznak veled.
2023. febr. 23. 18:51
7/8 anonim válasza:
Érdekes amit írsz, el tudom képzelni, hogy van ilyen, de én több multinál is megfordultam gyakornokként, mindnél volt rendes munkaköröm. Még betanításom is volt.
De az viszont igaz így is sajnos, hogy édes kevés egy éles junior pozihoz is gyakran a későbbiekben. Én még mindig úgy viselkedem hetek után rendes beosztásban, mint egy gyakornok, annyira szokatlan az egész szitu és annyival másabb a munka.
Szóval ez így max arra elég, hogy ismerkedj egy nemzetközi irodai környezettel. Viszont tetű lassan mehet így az idő, hogy semmi dolgod.. Valamit csak tudnának adni, legalább egy kis adminisztrációt, kérdezz rá, vagy foglald akkor el magad oktató anyagokkal a neten.. Azzal is hasznosan menne az idő.
2023. febr. 24. 20:59
8/8 anonim válasza:
Jó neked. Nekem állandóan a nyomomban volt a felettesem és sok esetben teljesen értelmetlen dolgokat kellett csinálnunk (pl munkások öltöző szekrényét takarítani)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!