Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Introvertáltak! Ti hogyan...

Introvertáltak! Ti hogyan szoktatok beilleszkedni egy új munkahelyi közösségbe? Mennyi idő múlva kezdenek el titeket befogadni, vagy esetleg épp kiutálni emiatt? Mennyire szoktátok megosztani a magánéleti dolgokat?

Figyelt kérdés

Nem az első munkával kapcsolatos bénázásokról beszélek, azon mindenki átesik. Általában a munka az menni szokott, a munkámmal nem szokott nagyobb probléma lenni. Anyagilag úgy hiszem nem hátráltatom a céget, a dolgozókat, ha már egy idő után belejöttem, és megvan a mindennapi rutin. Megy ez, menni szokott. Idáig ha jól emlékszem 1 olyan munkahely volt, ahol olyan feladatot bíztak rám, amit nem tudtam elvégezni és emiatt megváltak tőlem.

Az extrovertált emberekből mintha több lenne.

Vannak akik egyből, pár nap, pár hét alatt simán beilleszkednek, néhányan találkozgatnak munkán kívül is, elmennek sörözni vagy ilyesmi, a lányok vásárolni stb. haverkodnak, barátkoznak..

Vagy ha a munkahely megengedi, akkor párt is keresnek maguk mellé akik egyedülállóak és nyitottak is erre (én nem).

Nekem ez a nagy barátkozós dolog, jóban lenni mindenkivel IS nehezebben megy, idő kell hozzá, hogy megszokjak, és megbízzak emberekben. Ha úgy van, akkor 1-2,3 embert közel engedek, és elhülyülünk munka közben, valamivel el kell ütni a munkaidőt, kellemest a hasznossal. Ez nem hiszem, hogy klikkesedés, különcködés lenne, mivel mindenki azzal barátkozik vagy nem barátkozik, akivel szeretne, aki szimpatikusabb a számára, és megvannak a közös témák. Hogy ki-kivel ápol jó viszonyt, az engem annyira nem izgat, rájuk tartozik.

Vannak, akik ezt nem nézik jó szemmel (hogy csak 1-2 emberrel vagyok barátságosabb), vagy úgy van, ezen néhányan be is tudnak sértődni, de nagyon durván. Hogy nem haverkodsz, nem spanolsz az egész csapattal, és csak a munkával kapcsolatos dolgokkal kommunikálsz velük, semmi másról.

Az újakat általában kivétel nélkül mindenki meg akarja ismerni, ki akarja próbálni, vagy megszerezni magának.

Vannak a régebbi dolgozók között bőven, akik utálják egymást, ezért ha az egyik régivel spanolsz, akit a masik régi dolgozó rühell, akkor ő alapból utálni fog téged is, lehetsz hozzá bármennyire is kedves.

Vagy vannak ezek a már meglévő klikkek, az egyik társaság utálja a másikat, és az egyikhez neked tartoznod kell, neked is utálnod kell a másik csapatot, ha az egyik csapathoz hozzáverődtél. De ha egyik csapathoz, klikkhez sem tartozol igazán, akkor meg az a baj.

Pletyka minden munkahelyen van, ezt már tapasztaltam, hogy ha hosszabb a munkaidő, túlóra, akkor ott aztán mindenki kibeszél mindenkit mindenről. Ha új vagy akkor pláne, minden szavadat és cselekedeted.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Sikerült hosszabb távon megmaradnotok egy munkahelyen? Nem kezdtek el kiutálni, mert nem vagy extrovertált? Egész munkaidő alatt fecsegő, nagy sztorikat mesélő, mindenféle jelentéktelen dolgokról is beszélő ember, aki mindenkivel jóban van.

2023. febr. 16. 21:45
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig nem voltam befogadva vagy elfogadva, mert nem bratyiztam az elejétől kezdve, béna voltam mivel új voltam és az egy idő volt mire betanultam, és csak arra figyeltem hogy jól végezzek el mindent. Pár hónap volt mire megszoktak, aztán mikor már rutinból ment minden akkor kezdtek elfogadni.
márc. 17. 08:51
 42/42 anonim ***** válasza:
100%

Engem például azért néztek le, vagy azért néztek hülyének mert bekerülve egy új munkahelyemen nem kezdtem el mindenkivel egyből bratyizni! Én nem vagyok ehhez szokva, hogy leülök egy társaság kellős közepébe, és elkezdem a semmiről fosni a szót, mert egyrészt miért érdekelne bárkit is, másrészt semmi kedvem másoknak nyalizni! Persze nem vagyok senkivel sem elutasító, de nem fogok leállni jó pofizni senkivel, nem érdekel hány éve van a cégnél.

Emiatt mások az elején lenéztek engem, pedig a szakmai teljesítményemről semmit sem tudtak. Mások még a főnöknek is mondták, hogy ki kellene engem rúgni, mert zárkózott vagyok. Nem értem miért kellene körbeugrálnom mindenkit, én dolgozni mentem oda. A munka során pedig úgy is előbb utóbb az emberek szóba fognak elegyedni, és meg fognak ismerni, de miért kellene ezt erőltetni? Azóta sem értem, csak azért mert új vagy egy helyen nem kell senkinek leereszkedni, ha meg ezért lenéznek elmehetnek a jó kva anyjukba!

okt. 22. 23:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!