Milyen varos/falu/stb van Magyarorszagon,ahol nincs mobilinternet se, meg terero se telefonalashoz?
A baratom nem tud kikapcsolodni,mert a munkahelye olyannal tartja sakkban,h o vezeto es barmikor hivhatjak a beosztottak.
Mondtam neki,h ilyen nincs,h szabadnapon haptakba kell allni.joga van egesz nap gozfurdoben lenni vagy meddnceben vagy kulfoldon tegerparton egesz nap es nem felvenni a telefont.
Igy “keresunk “ welness helyeket.
Nyáron kerestünk szálláshelyeket. És egyiknél sok panasz volt a térerőre, rákeresek. Nem wellness valószínűleg.
Nwm találom... balaton felvidéken van, települések között egy ilyen talán vadászház eredetileg. Az étkezőjük trófeákkal van teleaggatva. És az olcsóbb kategória.
Erre egy megoldás létezik:
Dual simes teló, 2 sim kártya.
Egyiket csak a munkahely ismerje, a másikat az ismerősök.
Mikor nem dolgozol, kikapcsolod a munkahelyi simet.
A dual simes megoldást én is jó ötletnek tartom, a céges legyen a DIGI-s, ott a fél országban nincs térerő, viszont olcsó, a másik az ismerősöknek.
Egyébként ha fizetnek készenléti díjat, stb. akkor igenis készenlétben kell állni, különben a szabi az szabi.
És ha hívják is, nem köteles felvenni, ill. mondhatja, hogy bocsi, de szabin vagyok, intézd el a helyettesemmel.
Ha viszont annyira jó a munkahely, sokat fizetnek, akkor érdemes mérlegelni, hogy megéri-e.
Ahhoz, hogy folyamatos készenlétet támaszthassanak követelményként valaki számára, le kell fektetni egy szerződésben - vagy annak részeként - ezt!
Ha nincs írásos szerződés arról, hogy ezt vállalta valaki, akkor egyszerűen nem kérhető számon rajta a "szerződés megszegése"!
Én például írásban vállaltam, hogy 7/24-ben elérhető vagyok, éppen ezért nem tehetem meg, hogy kikapcsolom a telefont, de az éves fizetett szabadságom töltését tiszteletben tartják, nem zavarnak, illetve ha keresnek is, nem kérik számon, hogy ilyen napokon miért nem vettem fel a telefont adott időpontban, ráadásul meg is köszönik, ha visszahívom őket.
Amikor nem a szabadságomat töltöm, akkor viszont jogosan várják el - a szerződésben vállalt kötelezettség miatt, - hogy azonnal reagáljak egy hívásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!