Most miért kellett ilyen otrombának és bunkónak lenni-e egy nyugdíj előtt álló kollégával?
Jött hozzánk még tavaly januárban egy akkor még friss diplomás fiatal srác, és Ő volt az egyetlen akinek ilyen irányú végzettsége van, és ez alatt a bő 1 év alatt olyan szinten betanult itt mindent, hogy mindent tud, nagyon sok folyamatot magától leegyszerűsített/hatékonyabbá tett, őszintén szólva bőven jobb helyet érdemelne, nem is tudom, hogy mit keres még itt.
És van egy idősebb nyugdíj előtt álló kolléganő, aki már csak a legegyszerűbb dolgokat csinálja, most például a számlák összegét kellett felvinnie a rendszerbe, és szegény összetévesztette a bruttó és a nettó összeget, ez miatt borultak a kimutatások, borult a rendszer, ezt lekorrigálni a mennyiség miatt és az összefüggések miatt elvileg 2-3 nap lenne, és a fiú lett megkérve rá.
Aki pedig teljesen kiakadt, hogy Ő nem fog egy vén hülye miatt + munkát vállalni, miért nem zártuk el a számítógép elől ha nem beszámítható, Ő azonnal felmond, és fel is mondott.
A mostani 1 hétben nem csinált semmit, hiába parancsolt rá a csoportvezető a gyerek csak kinevette, hogy csinálja meg Ő, ja hogy nem tudja, ez már nem az Ő gondja, ma már nem jött be dolgozni, merthogy táppénzen van, az utolsó hetet meg alapból kivette szabira.
Nem értem miért kellett ennyire bunkónak lenni egy nyugdíj előtt álló nénivel, oké 2-3 nap extra munka, nem halt volna vele szerintem, gondolom kifizették volna ha ezért túlóráznia kell..
Mai világban nem lehet téveszteni és pont.
Ha valaki nem alkalmas egy munkára mert egy egyszerű munkafolyamatot sem tud ellátni, mondjon fel vagy ki kell rúgni.
Ha én lettem volna az öreg nő főnöke, még az utolsó héten is kirúgtam volna, azt megnéztem volna utána hogyan talál munkát ennyi idősen a fennmaradó időre.
Vagy dolgozzon normálisan ha már adok érte fizetést.
"... szintén szólva bőven jobb helyet érdemelne, nem is tudom, hogy mit keres még itt"
Pont ezért volt ilyen bunkó. Valószínűleg ő is rájött, hogy a Kopipészt Gizike munkakörnél több van benne, talán meg is van a következő munkája, ami már nem manuális Excel-színezgetés lesz, úgyhogy most már viselkedhet úgy, ahogy gondolja. Ha karriert akarsz építeni, nem elég jónak lenni, meg is kell mutatni, mennyire jó vagy. Akár úgy is, hogy egyes kollégáidon gondolkodás nélkül átgázolsz, még akkor is, ha sokat köszönhetsz nekik.
Azért ez erős ferdítés, mert a leírás alapján nem a kollégával volt bunkó, hanem szimplán csak a helyzet nem tetszett neki.
Ami tök érthető, hiszen egy szar helyen senkinek nem lesz motiváltsága a munkára. És senki nem akar plusz munkát vállalni amikor még az alap munkát sem fizetik meg.
Az is érthető, hogy valaki tanult, képezte magát, próbál fejlődni az egy idő után megunja, hogy az ő feladata mások után takarítani a szart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!