Hú de idegesít amikor a spaklit nem így hívja a kollegám, hanem hogy spatula. Spatulája az orvosnak van, azzal turkál a szádba. vagy rosszul gondolom?
Én a "spakli" szót soha nem hallottam még; én is spatulának ismerem.
De áruld már el, hogy ezen miért kell magadat ennyire felidegesíteni? Sosem hallottál még arról, hogy Magyarországon (bár kis ország) is előfordul olyan, hogy bizonyos tájegységeken egy-egy dolgot máshogy neveznek?
Nyilván nem olyan mértékű az eltérés, mint mondjuk az angolban, németben vagy spanyolban, de bizony nálunk is előfordul. És ettől még nem lesz hibás az, amit a másik mond csak azért, mert te nem így ismered.
Sőt, ha a neten megnézed, még a "spatulya" is létező kifejezés.
Az egyik webáruházon meg így vannak a kifejezések ugyanarra felsorolva: "glettvas, simító, spatula, spakli, kanál". Csak, amit így hirtelen Google-ban találtam.
Szóval teljesen felesleges ezen idegeskedned. Ha valaki azt mondaná a celluxra, hogy tixo, akkor meg felképelnéd, vagy mi?
Mi az isten az a fángli? :D
Amúgy én ismerem ugyanazt a cuccot spakli és spatula néven is, ezek szinonimák, nincs köztük helyes és helytelen verzió, engedd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!