Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet következménye annak ha...

Lehet következménye annak ha valaki nem jelenik meg első nap a munkahelyen? (Külföldre, magyar munkaerőkölcsönző cég által)

Figyelt kérdés
Anyukám párja egy magyar munkaerőkölcsönző cég által ment volna Ausztriába dolgozni. Szerződés is volt (amiben az volt ha nem tolti le a felmondasi idot, 1000euro a bintetes) ő nem szólt nekik, és nem jelent meg. Most felszólították, hogy igazolja, de nem tudja, másik helyet választott, de nem szólt az előzőnek :( lehet ebből baja? 1napra sem ment b...
2023. jan. 26. 11:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%

"nem ilyen ember ő... "

De, nagyon is ilyen ember, csak ezzel kapcsolatban most mutatta ki a foga fehérjét. Aki dolgozni akar, az megy és dolgozik, ennyire egyszerű a dolog. Én is utálok dolgozni, ezért én a héten nem is mentem be, de én fel is vállalom, hogy mi a szitu. Anyád párja, meg egy gerinctelen ember. Nem azzal van baj, hogy nem ment el dolgozni, hanem azzal, hogy nem szólt, de ha vele tennék ugyanezt meg, akkor biztos, hogy "agyvérzést" kapna az idegtől.

2023. jan. 26. 16:00
 12/22 A kérdező kommentje:
Ment dolgozni, csak más céghez, mert errol lebeszelték, hogy messziről kerulje. DE, még mindig nem ez volt a kérdés, milyen ember edesanya párja 😄 akkor család témában kérdeztem volna...
2023. jan. 26. 16:21
 13/22 anonim ***** válasza:
A szerződést kéne megnézni,van-e erre vonatkozó rész. Semmiért se kéne aggódni,ha szól, hogy "hello,nem jövök mégse". Lehet azzal takarózni, hogy ő nem ilyen ember - nektek lehet nem,de a cégnek és a munkaközvetítőnek igen.
2023. jan. 26. 17:10
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Miért minket kérdezel?

Megkell nézni a szerződést.

Gondolom beszél németül ha Ausztriában dolgozik szóval érti a szerződést.

Ha meg nem akkor amúgy is csak égetni jön minket ide.

Szerintem ez brutál gáz ha valaki ilyen.

Megértem,hogy sok dolga volt de attól még egy telefonhívás csak 2 perc lett volna.

2023. jan. 26. 17:40
 15/22 A kérdező kommentje:
A szerzodesben nincs ilyen, hogy mi tortenik, ha nem jelenik .eg csak az, ha nem tolti le a felmondasi idot 1000euro buntetes
2023. jan. 27. 15:36
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát, akkor az lesz, hogy fizethet majdnem fél milliót a cégnek, de megérdemli, nagyon is!

2023. jan. 27. 15:54
 17/22 anonim ***** válasza:
Küldd el a szerződést privátban és átolvasom…
2023. jan. 27. 17:57
 18/22 anonim ***** válasza:

Mivel általában van próbaidő ahol bármelyik fél szó nélkül, indoklás nélkül felmondhat.

Ha nála nincs felmondási idő és aláírta a szerződést akkor nagyon megszívtátok sajnos.

2023. jan. 27. 17:58
 19/22 A kérdező kommentje:
A probsido nem kotelezo dolog?
2023. jan. 28. 10:37
 20/22 anonim ***** válasza:
60%
Igen, megbüntetik. Az egyik ismerősöm is így járt, majdnem egy millió Ft-ra büntették meg, nem tudta kifizetni, majd le kellett ülnie a baracskai adósok börtönében. 5000/nap, számold ki, hogy mennyit ült.
2023. jan. 28. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!