Nálam telefonos előinterjú után az első személyes találkozón ugyanazok a kérdések voltak, ugyanazzal az emberrel, csak személyesebb keretek közt. A második személyes interjún pedig már hárman vártak rám és ezután is várnom kellett még egy hetet, mire kiválasztottak.
2023. jan. 17. 20:23
4/20 A kérdező kommentje:
Egy telefonos interjú már sikerült, most egy videohívásos következik, ahol ott lesz egy csoportvezető és egy hr-es. Azt mondták, hogy kb 1 órás lesz. El se tudom képzelni egy teljes órán keresztül mit fognak tudni majd vallatni.
2023. jan. 17. 20:46
5/20 anonim válasza:
A szakmai életedbe jobban bele fognak kérdezni, mit csináltál eddig,program ismeretek, probléma megoldás, konfliktus kezelési stílus esetleg.Sok helyen a motivációkra, jövőbeli szakmai tervekre is itt kérdeznek rá. A telefonos előszűrésekhez képest ez egy mélyebb beszélgetés.
2023. jan. 19. 11:01
6/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Ha nincs még nagy szakmai múltam, akkor ezzel kapcsolatban vajon mikre lehetnek kíváncsiak?
2023. jan. 19. 11:40
7/20 anonim válasza:
Korábbi munkahelye(i)den mivel foglalkoztál, milyen programokat használtál, hány emberrel dolgoztál együtt. Érdemes átgondolni,mi volt számodra nagy kihívás, miben fejlődtél, volt-e bármilyen szakmai siker,amire büszke vagy. Biztos tudsz példákat mondani:)
2023. jan. 19. 12:27
8/20 anonim válasza:
#7 vagyok: érdemes úgy átgondolni ezeket a szempontokat, hogy a válaszodat ehhez a megpályázott álláshoz és a hozzá kapcsolódó elvárásokhoz igazítsd valahogy. Pl. Hatékony problémamegoldó képességet várnak el? Mondj olyan példát a szakmai életedből, ahol te hatékonyan kezeltél egy problémát.
2023. jan. 19. 12:30
9/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Személyesebb kérdések előfordulhatnak? Párkapcsolat vagy bármi?
2023. jan. 20. 01:11
10/20 anonim válasza:
Olyanokat elvileg nem kérdezhetnek. Nőknél ugye a gyerekvállalás egy kritikus pont, állítólag még mindig vannak helyek, ahol erre is kitérnek az interjúkon. Nálam szerencsére főleg pozitívak a tapasztalatok e téren, tehát a cégek 99%-a, ahová jelentkeztem,nem kérdezett a magánéletéről, max hogy mik a hobbijaim. Az, hogy van-e valakim meg ilyenek,az nem tartozik senkire.
Egy eset volt, mikor valamiért az interjúztató nagyon rá volt állva a szüleimmel való kapcsolatomra. Azt hittem lehidalok, meg is kérdeztem udvariasan, hogy ez hogy jön elő egy szakmai interjún? Nem tetszett neki ez, nem is vettek fel,mert sikerült azt levonniuk, hogy instabil vagyok. XD De mondom,ez csak egy volt a sokból. Normális helyeken a munkán kívüli életedet nem veszik elő,max hobbik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!