Hogy oldottátok meg a külföldi munkavállalást?
Én csak próbanapig jutottam (Ausztria).
Egyik helyen én nem feleltem meg a szegényes nyelvtudásom miatt, másik helyre pedig én nem akartam menni, mert azt mondták hogy ha vállalom, akkor csináljam végig a téli szezont (tehát tulajdonképpen nem adtak sok próbaidőt).
Vannak nagyon jó álláskereső portálok, én ezt használtam:
Én még nem mentem ki, de a párommal együtt fogunk. Itthonról keresek majd munkát minimum 3 hónappal a kezdés előtt kezdem keresni ezt, és a lakást is.
Nyelvtudás van, értékes diploma addigra lesz, plusz elég jelentős szakmai tapasztalat is. Páromnak ugyanez.
Fél évet át készültűnk, információkat gyűjtöttűnk, minden lehetséges szituaciora gondolva, elore leforditott papirokkal kijöttűnk mindenestül, 2 kisgyerekkel Írországba. Se ismerős, se ügynökség, minden önerőből meg facebuk csoportok.
Kb 40 helyre jelentkeztem aminek koze volt a szakmai tapasztalatomhoz, a mosogatas meg takaritas csak Z terv volt.
2 honap es 4 interjuval később felvettek egy egész jo helyre.
Hollandia. Lánybarátom volt kint a pasijával, szobát béreltek. Végül találtak egy kiadó lakást, költöztek, én pedig mehettem a helyükre. Utána, miután meglett a holland adószámom, nekiálltam járni a várost, kérdezgettem az éttermeket és hoteleket, hogy keresnek-e új embert. Úgy két hét után akadt is munka.
Ez még 2008-ban volt, ma már csak online keresgélek munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!