Terhesség fogadása a munkahelyen?
Egy ügyfélszolgálaton/értékesítésben dolgozom, ahol napi 70-100 ember fordul meg a legkülönfélébb kategóriákból. Nem megbántásból, vagy lealacsonyításból, de sokszor betegen, büdösen stb jönnek be. A főnököm maga is betegen jár be dolgozni, nálunk még az is elvárás volt, hogy covidosan bemenj dolgozni. 1-2 munkanapot maradhattál otthon csak, azt is szabadságra, nem táppénzre. Mindent összevetve úgy döntöttem, hogy már az első trimeszterben itthon maradok, nem tenném ki semmilyen veszélynek a picit. Persze a munkáltató nem fogadta ezt jóhiszeműen, azonnal közölték, hogy nem is lesz hova visszamennem dolgozni (jelzem, aki 7 hónapos koráig dolgozott, őt is kirugták).
Mindenhol ez megy? Ha egy nő gyereket vállal utána a létbizonytalanság fenyegeti? Ugyanezen a munkahelyen pl. 8 hónapja nem kaptam bérjegyzéket. Kinek mi a tapasztalata, a munkáltatókat már ennyire nem érdekli semmilyen szabály betartása sem?

Nálunk nem elvárás betegen vagy covidosan dolgozni. És minden hivatalos, nincs trükközés.
Örültek a babának, mert tudták, milyen nehezen jött össze.
Én dolgoztam, amíg engedték az orvosok. Nem voltam fogékonyabb semmilyen betegségre, mint korábban.

Nos, akkor most szembesülhetsz azokkal a félkegyelmüekkel, akik még a saját anyjukat is semmirekellőnek tartják. Jelzem, mindenki az anyjából bújt ki, és, amíg ilyen módon van egy nő megkülönböztetve, ne is csodálkozzon senki, ha nem mer gyereket vállalni.
Más, akár szomszédos országokban a család védelme normális. Az állam és közintézmények számára természetes az anyák támogatása, hiszen biztonságos körülmények nélkül nincs családtervezés, megcsappannak a születési számok és ez minden másra is hatással van. Persze a sok sötét alak, akinek ezzel nem kell szembesülnie (vagy nem azonnal) csak pocskondiáz mindent és mindenkit.
Kérdező, ha úgy gondolod, emiatt jogi sérelem ért - ami könnyen meglehet - mindenképpen élj feljelentéssel. Légy okos és óvatos.

Alapból tré munkahely. Nem is értem, miért dolgoztok ilyen helyen.
Betegen bemenni? elküldeném az anyjába, ha ilyet merne mondani bármelyik felettesem.
" azonnal közölték, hogy nem is lesz hova visszamennem dolgozni"
Én is közölném velük, hogy nem is jönnék vissza ide soha.
Nagyon úgy néz ki ez a leírás, mintha sajnálnád ezt a rabszolgatartó helyet.

Egyáltalán nem sajnálom ezt a munkahelyet, nem erről van szó. Kicsit bánt a helyzet, mert én viszont mindig tisztességesen elláttam a feladataim és elvárás szerint igyekeztem teljesíteni.
Az, hogy nem kell visszamennem, telefonbeszélgetésben került kimondásra. Az emailekben nagykn kedvesek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!