Magyarországon miért nem szabad alkoholt inni munka közben?
Miért kéne inni munkában???
Teljesen normális hogy nem szabad, már 1-2 sör is rontja a reakcióidőt és a koncentrációt.
És ezt úgy írom hogy nem vagyok antialkesz, szívesen megiszok 1-2 pohár valamit, de munkahelyen semmi keresnivalója a tudatmódosítóknak.
5. +1
"kultúrivászat" nagyon jó kifejezés,
Szabad és van ahol kötelező is inni.
Sok munka veszélyes ha józanul remegő kézzel csinálod.
Alkoholtól elmúlik a remegés.
Németeknél azért van ilyen engedékenység, hogy pl. mikor elmész ebédelni, megihass hozzá egy pohár sört, esetleg egy pohár bort, vagy mondjuk isztok egy-egy pohár pezsgőt, mert a közvetlen kollégádnak gyereke született. Nem azért, hogy minden nap 3-4 sört benyakalj. A helyzet az, hogy a ti csapatotok állt ezeken a munkahelyeken masszív alkoholistákból, ez Németországban sem számít normálisnak.
13:
Ez csak kis alkoholmennyiségre igaz, ha nem alkoholistákról beszélünk, ami fölött már romlanak a motorikus képességek.
Vendéglátásban meg ügyfélszolgálaton dolgoztam sokáig, ott ittak az emberek. Nem volt megengedett hivatalosan, de elnézték, ha elvégezted a munkád.
Kb. ugyanaz lehet az indok, ami miatt nálunk zéró tolerancia van a vezetésnél: a magyar emberek többsége nem képes mértéket tartani. Én is magyar vagyok, imádok inni, munkában tudtam mértéket tartani, hogy még tudjak dolgozni, ne látszódjon rajtam, hogy ittam, kerékpárral közlekedek, arra ugyan nincs törvény, hogy mennyit ihatsz, mielőtt felszállsz rá, de volt már, hogy túl sokat ittam, és inkább toltam, vagy lekötöttem valahol a bringát, mert már nem éreztem azt, hogy biztonságosan hazaérhetnék. Na, ez hiányzik a legtöbb magyarból, semmi belátás vagy mértéktartás nincs. Ezért van zéró tolerancia, ezért nem 16 a korhatár, hanem 18 az alkoholos termékekre (attól még én is voltam részeg 16 évesen, haverok megveszik).
Nos...
Legközelebb azért légyszi, a német szavakat fordítsd már le magyarra! Én értem, tanultam németül, nyelvvizsgám is van belőle, de más korántsem biztos, hogy értené.
Az meg, hogy amit egyik helyen lehet, a másik helyen miért nem? Mert mások a szokások. Egyébként idehaza sem tilos. A szabályozás úgy van, hogy amennyiben azzal baleset- vagy életveszélyt okozhatna, mindenképp tilos. Egyébként meg a munkáltatón múlik. Mondjuk a kőműves munka pont olyan, aminél nem előny az alkoholos állapot, de mondjuk egy pénztáros, vagy egy informatikus elméletileg ihatna, ha a főnöke engedné.
Viszont én azt mondom, hogy nem lenne helyes, ha a munkák felét alkoholos állapotban is el lehetne végezni. Így is komoly probléma az alkoholizmus, nem kéne rátenni még egy lapáttal.
Az meg, hogy hol milyen a szakmunkásmunka minősége, sokkal inkább függ a képzés minőségétől, és a munkamoráltól.
Nálunk megengedett 2 óra után addig amíg teljesíteni tudod a feladatot, mindig van 2 rekesz sör a konyhában is.
De szinte mindenki kocsival jár ezért állig fogy belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!