Nagyjából mikor kezdem el beadni a munkahelyekre a CV-met illetve mikor keressek albérletet ha február környékén akarok Pestre költözni?
Jelenleg egy vidéki megyeszékhelyen élek. Itt tanulok egyetemen,valamint itt is dolgozom,de február környékén akarok Pestre költözni albérletbe és ott akarok dolgozni.
180 km-re élek Pesttől,szóval nyilván nem minden egyes meghallgatásra tudnék felutazni. Meg persze azt sem akarom hogy fizetem az albit,de meló még nincs
Nagyjából mikortól érdemes elkezdeni önéletrajzokat küldözgetni illetve albérletet keresni,ami még se nem túl korai,se nem túl késő?
Egy hónappal munkába állások előtt, mondjuk én decembertől albit keresnék,lehet januárt feldobnám álláskeresésre,de az albérletben Pesten, ennyi mindent nem fogsz tudni összeegyeztetni.
De ha tuti helyed van,meggondolnám azt a költözést.
Attól függ mit szeretnél dolgozni, és az albérlettel milyen igényeid vannak.
Szobát, vagy munkás szállást viszonylag könnyű találni. Kaucióra, esetleg ha nem találsz egyből munkát tartalék fedezeted van?
Amikor én munkát kerestem egyetem után, eleve úgy kerestem, hogy megmondtam mikortól tudok kezdeni (másfél hónappal előtte küldtem el az öntéletrajzomat, nagyjából 3-4 héttel előtte volt az interjú és a visszajelzés). Lehet, hogy vannak olyan helyek, ahol azonnal kell ember, de szerintem simán jellemző, hogy egy hónappal későbbi kezdőidőpontot adsz meg. A környezetemben a legtöbb munkahelyen amúgy is van egy egy hónapos felmondási idő, és csak akkor szokás felmondani, ha megvan a fix új hely, szóval egy hónap átfutási idő a felvételtől a kezdésig megszokott. Egy hónap alatt pedig simán lehet albérletet találni és felköltözni még februárban is. Mivel decemberben a fű se nő, én január elején kezdenék önéletrajzot küldeni, figyelembe véve, hogy így lehet csak február végén fogsz kezdeni. Ha inkább február elején kezdenél, akkor már december elején elkezdenék keresni a helyedben. Viszont december 15 és január 3 között tényleg ne sok előrelépésre számíts.
Az sem mindegy, hogy mekkora céghez jelentkezel, kis cégeknél gyorsabb az átfutási idő (de ha ők keresnek, akkor nagyobb valószínűséggel azonnali kezdés lenne a legjobb nekik), multiknál lassan őrölnek a malmok, ott szinte nekik is kell az a hónap, hogy kezdeni tudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!