A mérnökök irodában dolgoznak vagy kimennek “terepre”? Végeznek fizikai munkát?
Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 05:02
1/20 anonim válasza:
Akinek a munkája megkívánja az persze, kimegy terepre, fizikai munkát nem végeznek, legalább is akikkel dolgom volt.
2/20 Noren1989 válasza:
Én egyarànt vagyok az irodàban és a műhelyben.
A műhelyben kisebb szerelések, gépek üzemeltetése alkalomszerűen a feladat, plusz elég sokat jàrok le a kivitelezésért felelős kollegàkkal egyeztetni.
3/20 anonim válasza:
Folyamatmérnöknek muszáj kimennie terepre
4/20 anonim válasza:
Egy elektronikai gyárban vagyok tesztmérnök. A rám bízott eszközökkel ha gond van, akkor le kell mennem megnézni mi hiba, ha a karbantartás nem boldogul. Vannak áramkör teszterek, amik azt mérik, hogy a megfelelő alkatrészek vannak-e a panelon, vannak programozók és vannak funkciós teszterek. Mondjuk nekem ez tetszik, én nem szeretem a papírmunkát. A legjobb az egészben, hogy ha új berendezés érkezik, akkor leszállítás előtt kiküldenek minket tréningre a gyártóhoz. Így sok olyan helyen megfordultam (USA, Kanada, Mexikó, Kína, Malájzia, sok EU-s ország), ahová magamtól n3m biztos, hogy eljutottam volna. Fizikai része nem nagyon van, nem kalapáccsal kell dolgozni, maximum néha egy kis cipekedés, ha valami nehezebb alkatrészt kell cserélni.
5/20 anonim válasza:
Nem vagyok mérnök, de mérnöki irodában dolgozom. Mi megyünk pár hetente mérni terepre.
6/20 anonim válasza:
Informatikai mérnök vagyok, irodában dolgozom, de fizikai munkát is végzek, hétvégente be szoktam segíteni egy asztlos gyerekkori haveromnak.
7/20 anonim válasza:
Kérdező, milyen mérnökre vagy kíváncsi...?
Egy építőmérnök, vagy építészmérnök pl. gyakran kimegy terepre. Felmérni, vagy ha pl. tervezői művezetést is vállalt, akkor ellenőrizni, hogy a kivitelező a terveknek megfelelően csinálja-e a dolgokat.
De ugye van még párfajta mérnöki szakterület...
8/20 A kérdező kommentje:
Gépész, villamos, közlekedésmérnök, mérnök informatikus
2022. okt. 6. 12:38
9/20 anonim válasza:
Attól függ milyen mérnök, milyen pozícióban
10/20 anonim válasza:
Mi alapvetően irodában dolgozunk de rendszeresen kijárunk a sorra mérni és kisebb karbantartásokra.
Nem igazán fizikai munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!