Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik kínosabb, kellemetleneb...

Melyik kínosabb, kellemetlenebb, gázabb, cikibb?

Figyelt kérdés

Elméleti a kérdés.

PL későn értél be a munkahelyedre. Nincs pénzed dezodorra. Mondjuk olyan 35-45 percre van a munkahely gyalog. Eleve későn indultál el, megcsúsztál az idővel; futnod kell, megizzadsz, lehet, hogy büdi is leszel. (Hideg időben megizzadó emberek különösen, hatványozottan büdösek tudnak lenni. )

Új munkahelyen az első egy hónapon belül bármikor, akármelyik hét akármelyik napján dezodort kunyerálni valamelyik kollégádtól, amíg nem jött meg a fizu, akár jónak tűnik a kapcsolat a kollégákkal, akár nem;

Vagy pl ha futottál és egész nap ott bűzölögsz, mert kínosabbnak érzed kérni; hiszen azt a pénzt nem te kerested meg, amiből ő a dezodorját vette; nem tudod, örömmel adná-e; nem akarsz ,,élősködni" se rajta, akár egy, akár több alkalomról van szó, hogy kérnél; de szal közben gondolod,hogy lehet, hogy büdös lehetsz, akár érzed, akár nem. Te meg pl olyan csóró vagy; hogy neked nem telik, nem engedhetted meg magadnak; leszegényedtél, le vagy gatyásodva, felélted a tartalékaid, x ideig nem volt munkád; satöbbi. (Most úgy általánosságban kérdezem, nem a válság kapcsán, de akár abban az aspektusban is érdekes lehet, ha valakinek van hozzá gondolata; de tehát most nem erre akartam kiélezni a kérdést, de ez is ide kapcsolódhat még akár, szívesen olvasok sokféle kommentet; véleményeket . )

[ Nehogy valaki magára vegye attól, hogy E/2. (te)-ben írtam. ]

Ja, és kinek a szempontjából áll fönt az adott kellemetlenség ? Pl a kollégáknak kellemetlenebb, hogy büdös vagy; vagy a neked kellemetlenebb, hogy büdös vagy?

Vagy pl, neked nem kellemetlen, hogy büdös vagy, de a környezetednek igen,

Vagy ők cikinek ítélnék meg, ha kérnél dezodort, vagy örülnének vajon neki?

Melyik a kellemetlenebb, ha látszik a változtatás szándéka, de az ő rovásukra; vagy, ha azt hiszik; szerinted ez így tökre rendben van, és tökre oké, és nem kellemetlen, hogy a többiek téged szagolnak, és lapítasz ?

Akár még lehet, hogy zuhanyzott is indulás előtt az illető, és azzal ment el az idő; belefeledkezett.

Több válaszlehetőséget is írhattok kommentben; nem muszáj csak az általam felsoroltak közül választani ; pl nézzük meg nyugodtan azt a szitut is, amikor úgy tűnik, jóban lesztek a kollégáiddal, vagy pl legalább 1-2 vel közülük; megnézhetjük azt is, amikor nem; vagy akár nézhetjük ezektől elvonatkoztatva is.

2022. szept. 30. 18:53
A kérdező szavazást indított:
Az "odamegyek és kérek" kellemetlenebb. | Kellemetlenebb, ha odamegyek a kollégámhoz, és kérek.
A bűzölgés rosszabb, cikibb. | kellemetlenebb, ha folyamatosan sejtem egész nap, hogy lehet, hogy büdös vagyok, és nem megyek oda kérni.
Egyéb
16 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:

Valamint, ti melyiket tartanátok gázabbnak a többi kollégaként, akinek telik dezodorra,

Ti melyiket éreznétek saját magatokra gázabbnak, kínosabbnak, kellemetlenebbnek saját magatokra nézve, ha akár ilyen előfordulna. ( A kérdés a képzelet szüleménye. )

Szerintetek az ,,illatos kollégák" helyében a többség melyiket gondolná cikibbnek? Ha kérsz/koldulsz, vagy, ha nem?

Szerintetek a ,,nemillatos" kolléga helyében a többség, úgy általánosságban, ha előfordulna ilyen valakivel, melyiket mondaná, melyiket érezné (cikibbnek)?

Tehát, melyik nézőpontból melyik lenne cikibb a ti véleményetek szerint, és mit gondoltok, a többségnek melyik szemszögből mik lehetnek a véleményei?

2022. szept. 30. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kérnék senkitől

Nem kenném más után a hónaaljam

Nyilván az adott illetőnek is kellemetlen lenne meg nekem is

Ellenben ha sprés változatról beszélünk akkor kérnék abban az esetben ha lenne egy kollégám akivel jó viszonyban vagyok és tudom hogy ebből nincs probléma mert vagyunk olyan viszonyban

Inkább kérnék kölcsön mindenkitől fizuig egy 100ast hogy össze dobjak egy dezodorra

Vagy bemennék a mosdóba és a csap alatt megmosnám magam ha van szappan akkor azzal is

Ez a helyzet mindenkinek kellemetlen

Annak is aki budos meg azoknak is akik érzik

Bár az a jellemző hogy aki budos az nem érzi magán vagy lesz.arja

2022. szept. 30. 19:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha annyira csóró vagyok, hogy nincs 400 forintom egy olyan termékre amit akár 2 hónapig is tudok használni, akkor inkább azon gondolkodnék, hogy mi a fszt fogok enni.

Dee szódabikarbonából amúgy lehet dezodort kotyvasztani brutális költséghatékonysággal.

Ha egyszer fordul elő hogy büdi vagyok akkor amúgy lesz*rom, előfordul, az vesse rám az első követ akivel nem fordult elő. De ha megvan az eséélye, hogy másnap és harmadnap is megtörténjen, akkor egy haveromtól (nem kollégától) kérek egy dezodort, vagy inkább egy kis pénzbeli kölcsönt.

2022. szept. 30. 19:11
 4/10 anonim ***** válasza:
60%

Ha van olyan kolléga, akivel jóban vagyok már valamennyire, akkor tőle simán kérnék. Iskolában is volt olyan, hogy elfelejtettem vinni magammal dezodort és tesi után jól jött volna (reggel használtam mindig) vagy pont elfogyott az enyém és kértem, nem volt gáz és mással is előfordult. Nyilván csak fújósat.

Munkahelyen mondjuk nem tudom, hogy tudnék-e bárkitől kérni, nálam sincs soha, mert felesleges és végigkérdezni mindenkit már kellemetlen lenne. Nem akarnék azért egész nap büdös lenni az izzadságtól, szerintem a mosdóban próbálnám magam kicsit felfrissíteni. Lehet nem tökéletes megoldás, de a semminél jobb.

2022. szept. 30. 19:17
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Akinek nincs dezodorra pénze az már régen éhen halt.
2022. szept. 30. 19:26
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
Ha már megizzadtál, hiába fújod magad a dezodorral, akkor is büdös maradsz.
2022. okt. 1. 02:51
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem szoktak dezodort kérni. Na meg mit segítene? Ugyanúgy büdös maradna, dezodorral kombinálva.

Én elküldeném a jó k anyjába, ha tőlem kérne. Minek fut, ha utána leizzad?

Miért nem indul el időben?

2022. okt. 1. 07:51
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Szappan biztosan van bent a munkahelyen. Mossa meg a hónalját, ruhájának az izzadt részét.
2022. okt. 1. 07:52
 9/10 anonim ***** válasza:
79%
A dezodortól büdös marad, általános iskolás szint sziszegős szappant kunyerálni mástól. A mosdóban le lehet mosakodni deréktól felfelé, az sokat segít.
2022. okt. 2. 10:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyenkor a legjobb mosdóba menni és ott szappannal megmosod az arcod meg amit tudsz stb

így nem kell kérni senkitől meg a deotol amugyis budos maradsz ha izzadtan fújof be magad

2022. okt. 2. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!