Munkaközvetítőn keresztül tényleg akkora rizikó kimenni pl Hollandiába?
Tegyük fel van félretett pénzem, tudok angolul, nem lennék kitéve annak, hogy rabszolgasorba állítanak(nem mintha itthon nem ez menne raktárakban-gyárakban), mert megfogom - otthagyom, irány haza railjettel vagy repülővel.
Nekem kényelmes lenne az miatt, hogy leszerveznek mindent kvázi. Szállások milyenek lehetnek, amiket foglalnak?
Volt innnen már valaki, aki munkaközvetítőn keresztül ment ki? Elindulásnak szerintem nem lehet olyan rossz így.
igen, bocsi, félreírtam. Úgy érettem :D
És ha például ketten vagytok, az úgy számít?
vagy csak az akinek a nevén fut a bérleti szerződés?
Sok helyen beleszamit, ha tobben vagytok. De par hirdetes eleve ugy irja, h az egyikotoknek a teljes fizujat, a 2.ember fizujanak az 50%-at szamitja csak be. Legkonnyebb sztem parkent berelni egyebkent.
De mondom, ez nagyon valtozo. Van magyar ismerosom, ok Hagaban parkent 2 het alatt talaltak tavaly lakast :D . Van egy masik par ismerosom, ok 4 honap alatt talaltak. Egy harmadik meg masfel eve nem talal. De hozzatartozik, h az utolsonak az angol tudasa a beka s*gge alatt van…
Szoval nagyon egyedi, szerencse, kitartas es penz kerdese.
Az ügynökségeket kizárólag ugródeszkának érdemes használni, amint körül néztél, belerázódtál a dolgokba, szintet léphetsz.
Sokan (fiatalok) jönnek ügynökségen keresztül, az ügynökség biztosít nektek szállást két ágyas illetve privát szobákkal. Privát szobák elvétve vannak, általában már foglaltak. Nyilván az ügynökségnek is jobban megéri, ha ketten fizettek X eurót egy szobára. Szobák hetente 100-115 € körül mozognak. Hollandiában nem havonta, hanem hetente kapod a fizetésed. Az ügynökség levonja a levonandót, majd utalja a megadott bankszámlára a maradékot. Néha megy simliskedés, érdemes a pénzügyeket ellenőrizni.
Eü biztosítást intézik, ezt is vonják hetente.
Transzport: Van jogsid? Van. Akarsz vezetni? Ja. Akkor te vagy a sofőr. Hozzád vágnak egy autót es fuvarozhatod a többieket. Privát kiruccanások saját költségre. Nekünk ez úgy lett megoldva, hogy raktak nyomkövetőt a kocsiba és mikor mikor nem felszámolták a kilométereket, amit saját célra utazgattál. 1km = X cent
A benzin az ügynökség költségére.
A fentiek minősége természetesen az ügynökség minőségén múlik. Kezdtem egy rühes koszos bungallóban, egereket és drogosokat kaptam lakótársként. Ügynökség váltás után átkerültem egy tágas, szép vidéki házba, jó arc (leginkább lett) korombeli (20-as éveiben járó) normális fiatalokat lakótársnak.
Innen szépen lassan leválhatsz az ügynökségről. Általában először egy olcsóbb autó vétellel, majd direkt munkaszerződéssel és költözéssel.
Sokan ingáznak Németországból a valamennyivel olcsóbb lakhatás miatt. Van még egy csomó dolog,de kezdődik a kedvenc sorozatom. Sry
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!