Érdekel ez a hivatás?
Milyen nyomozó szeretnél lenni?
Kicsit pontosítasz, mire vagy konkrétan kíváncsi?
Van rendes szakmam, viszont elgondolkoztam azon hogy vajon milyen lehet nyomozonak, mert tuti nem olyan mint a sorozatokban, de azok alapjan viszont erdekesnek tunik a sok elemzes meg kajtatas, gondolkozas.
Nem mondom, hogy komolyan erdekel, de mostanaban raneztem az okj-s kepzesekre, de azt tudom h egyetemen kell rendortiszti is utana lehet nyomozoit megpalyazni. (?) okjvel meg magannyomozo lehet valaki.
Nem tudom, milyen tipusok vannak, mi a kulonbseg koztuk? A valosagban mennyivel masabb, mint a sorozatokban?
A neten szoktam nézni ilyen valós kihallgatásos videókat, ha tudsz angolul és érdekel, akkor belinkelem a csatornákat. Mióta ilyeneket nézek, a nyomozós/kihallgatos filmek valahogy gagyinak tűnnek.
Amúgy gondolom érdekes, de kell hozzá egy rakás emberismeret, és türelem.
Kuldhetsz persze, en az explore with ust szoktam neha nezni youtubeon, sorozatokbol kevesebbet lattam ilyet, a dokumentumfilmek ezerszer lehengerlobbek, igaz abban a bunelkovetorol szol leginkabb.😀
Az emberismeret miatt is vonz annyira sztem, mert erdekel a pszichologia klinikai iranyzata.
Unalmas, tucat piti bcs-vel kell foglalkozni (garázdaság, ittas vezetés, eltiltás alatti vezetés, besurranás stb). Ez vidék.
Jóbarátom Gödöllőn volt nyomozó, ő belehalt a túlhajszolásba huszonéves fitt srácként pár éve. Pedig nagyon jó szakember válhatott volna belőle.
Nem kell. Pont ez a legnagyobb probléma manapság hogy a tisztek úgy jönnek ki az egyetemről, hogy egy percet sem töltöttek kint az utcán, de azért kioktatják a 20 éve ott lévő KMB-st arról hogyan tanulták a tankönyvben.
Az iskola és a végrehajtás pedig sokszor nagyon különböző.
Jók ezek a yt csatornák, tényleg érdekes a tartalom.
De a magyarországi nyomozó munkája közel sem ilyen érdekfeszítő ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!