Kaphatnék valami segítséget, tanácsot abban, hogy hogyan helyezkedjek el jogászként?
Vidéki vagyok és nyáron végeztem a jogi egyetemen és hadilábon állok az álláskereséssel. Jelenleg szerencsére van állásom az államigazgatásban és van is valami köze a joghoz, de mégsem annyira, persze örülök, hogy egyáltalán van munkám.
Már az egyetem alatt voltam interjún ügyvédi irodánál, beadtam az önéletrajzomat, azt mondták elteszik. Persze már utána felvettek mást. Volt valami kis protekcióm, de így sem jött be, nem volt elég erős az ismeretség. Próbálkoztam ugyanígy egy másik helyen, távoli ismeretség révén (szintén ügyvédi iroda), ott be sem hívtak. Felhívtunk faterommal pár ismerős ügyvédet, de elhajtottak.
A céges jogi előadói állások mind Budapesten vannak meg tapasztalat kell általában, ami több év.
Az ismerősök azt mondják, hogy küldözgessem a multiknaknak, bankoknak, biztosítóknak az önéletrajzomat e-mailben. Ez nem tudom működik-e, nekem az a gyanúm, hogy nem.
Sajnos a tanulmányaim mellett nem bírtam dolgozni, a szakmai gyakorlat meg a közigazgatásban volt, de az nem igazán jó kapcsolatépítés, meg voltam még ügyvédi irodában is, de oda sem kellek.
A családomban nincs diplomás, nincs magas státuszunk, apám teherautó sofőr, anyám meg takarító, így zéró ismeretségünk van. Apukám segített amennyit tudott, felhívtam az ő révén pár embert, aki ismerős és tudott volna talán valamit, de nem jött össze semmi.
Az elhelyezkedés diplomát igényel.
Van neked?
Ha nincs,akkor sajnos nem tudok segíteni.
Mindenki jogásznak,diplomásnak születik,csak vak aki tovább is tanul.
"Az elhelyezkedés diplomát igényel.
Van neked?
Ha nincs,akkor sajnos nem tudok segíteni."
Igen van diplomám, itt van a polcon a szobámban. Cum Laude minősítés, 4,39 az átlagom amivel zártam.
"Mindenki jogásznak,diplomásnak születik,csak vak aki tovább is tanul."
Én nem születtem annak és tanulnék tovább szívesen, csak ha nem vesznek fel egy olyan helyre ahol tudok tanulni, akkor sosem tudok érdemben jogi munkát végezni majd.
Egyébként nem tudom, hogy pontosan a továbbtanulást hogy érted. Iratkozzak be posztgraduális képzésre? Az arra jó, hogy eltöltöm ott még azt a pár félévet, de semmi másra. Csak azért írom ezt mert szakjogászt se sokat keresnek. Sima jogász álláshirdetés sincs, ami van az is csak Budapest.
Hol végeztél, és melyik vársoban keresel konkrétan munkát?
Budapestre feljövetel nem játszik?
Budapestre nem tudok felmenni, mert elmenne a lakhatásra, megélhetésre az összes pénzem, nem tudnék megtakarítani magamnak.
Amúgy borsodi vagyok, Miskolci Egyetemen végeztem. A budapesti állásoknál már ez sem nyerő annyira, az elején még megpróbáltam pár ilyet csak kíváncsiságból, de vissza sem szóltak. Gondolom ELTE, Pázmány az elvárás ott.
Van még amúgy egy ismerős aki lehet tud segíteni, de őszintén szólva már annyira nem bízom benne.
Sajnos valószínűleg nem nekem való volt ez az egész, sosem tudtam szöveget tanulni, valószínű nekem túl nagy teher volt a feltételezhetően gyenge képességeim, valamint a társadalmi helyzetem se valami megbecsült. Ha igazán penge lettem volna, akkor biztosan simán tudtam volna egy ügyvéd mellett már az egyetem alatt 2-3 évet dolgozni, de hát ez van.
Ha nem találok jobb állást, akkor valószínűleg elhagyom a pályát, mert napi 8 óra egy monitor előtt a minimálbér környékén ennyi tanulás után nekem nem élet.
Elcsesztem az egészet, az egyetem se ment úgy, ahogy kellett volna, mert nem dolgoztam mellette, illetve mentálisan is megvisel ez az egész kilátástalanság.
Ma is egész nap küldtem a pályázati anyagomat. Sikerült ma elküldeni 15 helyre, nagy része bank, biztosító. Fejvadász cégekkel felveszem a kapcsolatot mindenképp, ajánlott egy barátom párat ami szerinte jó. Facebookon még nem próbálkoztam, de rámegyek.
Köszönöm hogy válaszoltok és próbáltok segíteni. Aranyeső rátok testvéreim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!