Beteg lettem és munkahelyemen kollégák kérték vegyék ki 4 nap szabit, vagy betegállományt miért nem mondták?
Figyelt kérdés
Talán ne maradjon szabim Karácsonyra még van 13 napom, anyám is műtik arra kellett volna még nekem, de kivettetnek most 4 napot.nem értem miért jobb.2022. aug. 24. 21:23
11/19 A kérdező kommentje:
4 napi bér..hűha.szabit akarok még tartogatni anyámat mütik nem sokára protézis.miatt.kellett volna..és ezt nem tudják törölni? Aláírtam😔
2022. aug. 24. 21:56
12/19 A kérdező kommentje:
Feladom.akkor megyek táppénzre ha műtik anyám.ennyi.
2022. aug. 24. 22:01
13/19 anonim válasza:
Táppénzre csak akkor tudsz menni ha lejár a 15 nap betegszabadságod.
Az első 15 nap az betegszabadság, a munkáltatód fizeti, A 16. naptól van táppénz amit már állambácsi fizet.
14/19 A kérdező kommentje:
De ha elmegyek a körzeti orvoshoz és kiiratom magam, az nem saját szabadságomból megy le.
2022. aug. 24. 22:32
15/19 anonim válasza:
Nem, abból lesz betegszabadság/táppénz... Kezdem érteni, hogy miért szeretnének pár napig megszabadulni tőled a kollégák.
16/19 anonim válasza:
Nem, az a betegszabadságból megy le.
17/19 A kérdező kommentje:
Akkor a kiadott szabi nem vonható vissza.
2022. aug. 24. 22:37
19/19 anonim válasza:
A betegszabadság kiadásához is szükséges az orvosi igazolás. Szóval ha csigolyagondod van, akkor menj orvoshoz és kérj tőle igazolást,mert a betegszabit se hasraütésre adják ki. Betegségek esetén 15 nap betegszabi van, utána táppénz. Jah és ha kezdődő sérved van, az 4 nap otthonlét nem fogja megoldani. Kezelni kell illetve az okokat megszüntetni, mert ha vissza is állsz dolgozni ugyanolyan szar lesz.
Máskor meg ne hagyd magad, hogy rábeszéljenek a hülyeségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!