Máshol is így működik?
Van egy naptár amibe előre beirjuk, hogy ki mikor szeretne szabadságra menni, egyszerre csak egy ember mehet és megvan hogy nyáron csak x napot lehet kivenni, hogy mindenki el tudjon menni. Én már hónapokkal ezelőt beirtam magam hogy mikor akarok elmenni (2 napról van szó). Eddig annak az x napnak ami a nyárra esik a felét sem vettem még ki és ezzel a 2 nappal sem lenne még meg a fele. Gondoltam azért időbe szólok róla hogy ott szeretnék elmenni mire azt a választ kaptam hogy akkor nem lesz ő sem (már munkatarsammal megbeszelte kb egy hete hogy ott elmegy ő is nem e probléma) de most mégis úgy tett mint aki eddig nem tudott róla. Ő már bőven az x nap felett van, főleg úgy ha még elmegy 1 hétre. És nem csak az én már rég beirt szabadságommal esik egybe az övé.
Máshol is így működik? Szerintetek így el fog engedni?
Nem tudni, hogy el fog e engedi. Ez a főnöködön és adott munkahelyen múlik.
Ha volt egy egyezség, hogy van egy közös tábla, ahova legkésőbb x napon mindenkinek be kell írnia a szabitervét és az a mérvadó, akkor azon már nem lehetne variálni most így utólag.
Ha nincs ilyen egyezség nálatok, kőbevésett szabály, akkor szívás. Akkor az fog menni szabira, aki ügyesebb, jobb a fekvése a főnöknél, vagy aki hangosabban balhézik, vagy ügyeskedik.
Ezért jobb előre kőkeményen letisztázni a szabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!