Szerintetek a főnöknek vagy neki volt igaza?
Még 2020 júniusban jött hozzánk egy egyetemista szakmai gyakorlatra könyvelőként, majd itt is maradt teljes állásban.
Nagyon ügyes volt, nagyon gyorsan tanul, jól terhelhető, miután felmondott tavaly novemberben a senior könyvelő, minden gond nélkül áttudta venni a helyét.
Egy ideje már próbált a főnökre hatni (pletyka szinten hallottam, illetve Ő is megerősítette), hogy ha már teljes mértékben senior szintnek megfelelő munkát csinál, akkor kaphatna senior beosztásnak megfelelő bért is, mert junior bért kap, pedig ugyan azt csinálja mint a senior.
A főnök ezt folyamatosan megtagadta tőle, merthogy ahhoz, hogy olyan bért kapjon még kevés, és addig húzódott az egész, ameddig fel nem mondott a srác.
Most sajnos mi dolgozunk 10-11 órákat naponta, mert 4-en vettük át a feladatait.
Ráadásul valamiért senki nem akar idejönni dolgoznim
Hát, ha nem is kapta meg pontosan az előző fizetését, de mindenképpen emelést kellett volna kapnia.
Viszont jól döntött, hogyha neki ez nem megfelelő, akkor keres mást, és nem csak panaszkodik.
Ha el tudta végezni azt a feladatot segítség nélküp amit a senior könyvelő akkor teljes mértékben megérdemelte volna a hozzá járó fizetést is!
Én sem dolgoztam volna így az ő helyében tovább. Más helyen majd rendesen megfizetik.
Ti megkapjátod a túlórapénzt? Vagy ti is ugyan azért a bérért dolgoztok többet?
Főnöknek volt igaza.
Minek fizessen többet miközben egyre olcsóbbért van elvégezve a munka.
És mi a kérdés?
Bő egy év igazi tapasztalattal akart senior bért. Eleve milyen szintet? 10 évhez mértet?
22 éve dolgozok, de olyat még nem láttam, hogy egy teljesen kezdő kevesebb mint 1 év alatt senior szintű tudást tudott volna összeszedni. Ennek az az egyszerű oka, hogy ennyi idő alatt még nem találkozhat annyi problémával és a rutintól eltérő esettel.
Több pénzt érdemelt volna mint egy kezdő, ha gyorsan és ügyesen dolgozik, de ez a tudás még messze van egy senior tapasztalattól. A "főnöknek" nem szabadott volna húzni az időt, hanem megegyezni a juniorral, hogy milyen kritériumoknak megfelelés mikor/milyen béremeléssel fog járni, és az a megegyezést betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!