Gyakornoki munkához, hogy szerezhetnék tapasztalatot?
Gazdasági szakkal vidéken nehezebb. Könnyű okoskodni, én a covid alatt kezdtem, de Budapesten.
Először elmentem ingyen besegíteni egy start-upba. Lett menő tapasztalatom, de nem fizetett, ezért elkezdtem új helyet keresni. Még tartott a covid lockdown, senki sem nyitott helyeket, több száz helyre jelentkeztem, kb 200 helyre, amiből lett 3 vagy 4 interjú. Elmentem egy szar scc-be, ahol 3 hónapot bírtam, mert a SAP adatbevitel nem munka. 4 hónapot munka nélkül tengtem, itt is kb 200-300 helyre jelentkeztem, amiből lett kb 50 elsőkörös interjú, és még kb 10 másodkörös, majd fölvettek egy bankba egy elég jó poziba. Nem az álommunkám, de jó nevű cég, abban a szektorban amit szeretek tényleg jó pénzért. Eltöltöttem itt egy évet, közben képeztem magam, és holnap megyek az álompozimra interjúra, ami szerintem a szakma csúcsa.
-Jelentkezz mindenhova, ahova egy picit esélyed is van.
-Légy rugalmas
-Nem baj, hogy szar munka, egy sor a cv-be, amire szükséged van.
-Legyél nyitott bármilyen szektorra.
-Ha nincs munkád, az a munkád, hogy legyen munkád. Nem napi 1-2 órában, hanem 8-9-ben.
De könnyen pofázok Budapestről. A felköltözés nem opció?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!