Gimnázium mellett diákmunka?
Nos, kezdjük ott, hogy betöltötted-e a 16-ot. A hatályos jogszabályok szerint 15-16 közöttiek vállalhatnak diákmunkát, de csak beleegyezéssel és csak a szünetek idejére.
16 év felett már lehet folyamatos munkát kínálni, vállalni. Ugyanakkor megvannak a diákok alkalmazásának a maga szabályai. Legjobb tudomásom szerint éjjeli műszakra nem oszthatók be, s az utolsó munkaóra és a következő munkába állás ideje között min 11 órának el kell telnie.
Tegyük össze ezeket!
Ha 2-ig suliban vagy, akkor mondjuk 3, mire megebédelsz, vagyis mondjuk innen kezdve tudsz dolgozni. Felteszem, valamit kellene tanulni is, és éjjelre, tán 10 után nem oszthatnak be, vagyis legjobb esetben is 15-22h között dolgozhatsz.
Így óvoda, TESCO kiesik, hisz az előbbi 4-5 körül végez, az utóbbi meg 8 órás. Azt gondolom, valami helyi szórólapozás rendben lehet, azt lehet végezni 4 órában délután is, de egyes irodai is beleférhet.
Én személy szerint azt mondanám, hogy keress valami gyorséttermet, ahova keresnek diákokat. Ott megoldható, hogy év közben mondjuk csak hétvégente menjél. Az pedig, hogy sokoldalú személy vagy el kell hogy szomorítsalak, de senkit nem fog érdekelni. Amit diákként tudsz végezni munka, azok szándékosan a legszarabbak, amit felnőttként nem akarnál, hisz nem kell hozzá semmi képesítés, csak betanítanak, aztán mehetsz.
Egyébként nem értem, hogy diákként mért akar valaki év közben is dolgozni, főleg ha kollégista. Nyáron elég sok pénzt lehet szerezni, olyan hatalmas kiadásaid se nagyon vannak.
Köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak, de mégis megjegyeznék pár dolgot.
- A sokoldalút nem úgy értettem, hogy aki engem felvesz azt érdekelni foglya. Csak bármiben eltudom magam képzelni.
- Igen suli mellett elég nehéz, de szerencsére bírom a tempót, így képes lennék rá.
- A kollégium kötelező 5 évre, semmit nem tehetek ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!