Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkahelyen kinézitek az...

A munkahelyen kinézitek az ilyen embereket? Vagy egyszerűen nem is foglalkoztok vele?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy ez az első munkahelyem, még csak diákmeló. 2 hete kezdtem egy üzemben, hogy gyűjtsek pénzt, ne csak otthon üljek a nyári szünet alatt. Itt én vagyok a legfiatalabb, a többség 40+ és férfi. Van 4 db nő, eddig velük dolgoztam, de visszajött egy szabiról és elültettek az üzem másik felébe, szóval még az sincs, hogy legalább rájuk figyeljek(ha kérdésem van, akkor is át kell mennem, de ez már másik tészta). Olyan szerencsétlenül érzem magam, szünetekben is csak ott maradok a helyemen meg iszok, reggelizni is a legtávolabbi asztalhoz ülök le. Egyszerűen senkivel nem tudok beszélni, ami egyébként nem vall rám és pont ez zavar és ez így nagyon egyhangú. Kívülről úgy nézek ki mint valami néma szellem.:D Suliban az ilyen embereket sajnos kiközősítik, kinézik, stb. Nyugtassatok meg hogy itt a munkahelyen már nem foglalkoznak ezzel ennyit:D Hiába vagyok már ott 2 hete még mindig úgy bámulnak rám, mintha földönkívüli lennék vagy tudom is én. Emiatt nem nagyon szeretem. Már csak 3 hetet dolgozom itt, szóval ez kibírható, de mégis.

2022. jún. 29. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Te vagy az Csibe?
2022. jún. 29. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkoznak veled, legalább szünetekben ismerkedhetnél a 4 kolléga nőddel, ha zavar. Tudják, hogy csak pár hétig vagy, ezért ők különösebben nem fognak barátkozni.
2022. jún. 29. 20:57
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Kinezik munkahelyen is . Te fiú vagy lány vagy?
2022. jún. 29. 21:06
 4/7 A kérdező kommentje:

Fiú vagyok.

De ez most lényegtelen.

2022. jún. 29. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelyeken általában nem foglalkoznak annyira egymással az emberek, mint pl. középiskolások. És nem is érdeklődnek annyira egymás iránt. De úgyis csak pár hétig dolgozol ott, meg nem is az ő korosztályuk van, ezért nem foglalkoznak veled.

Ha lenne egy másik diákmunkás, vele biztos hamar elkezdenél beszélgetni.

2022. jún. 29. 22:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Volt olyan munkahelyem, ahol én is ilyen voltam. Egyszerűen azt hozta ki belőlem a közeg. Miközben máshol én voltam a társaság közepe, ezzel egyidejűleg... Aztán volt olyan munkahelyem is, ahol abszolút csapattagnak éreztem magam, mentünk együtt edzeni, ebédelni, nemcsak a munkánkat végeztük, hanem csevegtünk, szivattuk egymást, mint az ezeréves barátok. A mostani munkahelyem is inkább az utóbbi, azzal a különbséggel, hogy itt a munka kicsit komolyabb és pörgősebb, így kevesebb időnk van bohóckodni. De össze szoktunk ülni néha, illetve van, aki már a baráti köröm része is, a párom is ismeri, csak munka kapcsán lettünk jóban.

Ha nekem lenne egy ilyen kollégám, valószínűleg eleinte óvatosan próbálnám bevonni, beszélgetni vele, aztán hátha kiderül, hogy egy hullámhosszon vagyunk és kifejezetten jóban leszünk. Ha azt látom rajta, hogy ő erre nem vevő, akkor meg nyilván tiszteletben tartom ezt és nem járok a nyakára emberi okokból, csak a munka miatt. Nálam az, hogy valakivel nem vagyok kifejezetten jóban, nem zárja ki azt, hogy ne tudjak vele jól összedolgozni úgy, hogy a munkán kívül semmi közös pontunk. Sőt, ha valakit emberileg kifejezetten nem kedvelek, azzal is együtt tudok működni, legalábbis rajtam ugyan nem fog múlni ez. Sajnos azon a helyen, ahol én éreztem magam kívülállónak, erre nem voltak képesek. Ugyanis nemcsak a beszélgetésből hagytak ki, hanem a munkámmal kapcsolatban sem kaptam meg a szükséges infókat. Nemcsak emberileg néztek levegőnek, hanem mindenért úgy kellett könyörögnöm, ami nekem is elvette a kedvem attól, hogy kérdezzek, ráadásul fellengzősen, egyszavakban reagáltak, szóval sok haszna sem volt... Na ezt így nem lehet.

2022. jún. 30. 00:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát keress egy szimpatikus embert, vagy társaságot, és simán menj oda hozzá, hogy "szia, még nem találkoztunk, Zoli vagyok, most kezdtem". Talpraesettséget sugall, plusz nem úgy fognak beszélni rólad a kollégák, hogy "tudod, a szürke pulcsis srác, a zöld szemű, te se tudod, hogy hívják? Én se".
2022. jún. 30. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!