Ha az egyik kollegád megkér, hogy vigyél neki kávét és
reggelit, belefér?
10 de akkor is magadtól, nem? vagy ha csini, megkérhet rá? :D egynél többször?
2022. jún. 14. 18:31
Hat ha tudom mit szeret meg h nem szokott hozni maganak es pont veszek magamnak akkor siman neki is magamtol. Ha van tervem vele megkerhet 😀 tobbszor csak ha nem egyoldalu es neha meg o hoz
2022. jún. 14. 19:16
Szerintem új kollégaként nem férhet bele, hogy nekik vidd a cuccot. Nem azért vettek fel, és nekik mint régebbi kollégáknak pont, hogy igyekezniük kéne, hogy beilleszkedj és nem az, hogy alig egy hónap után ugráltatni.
Megint más az, hogy akivel 5 éve együtt dolgozol Mancika megkér valamire, de szerintem új kollégáknál ez nem fér bele.
Én is nem rég kezdtem új helyen, és én rossz néven vettem volna, ha ezzel indítanak az első hónapban.
2022. jún. 14. 19:28
14/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom megoszlanak a vélemények.. mondjuk a legelső nap volt az is, hogy megkérdezte tőlem az egyikük hogy hozzanak kávét, kérek valamit? szóval nem mondanám, hogy egyoldalú, csak mindig attól félek, hogy kihasználnak idővel
Egy nagyon fontos kérdés: kifizeti?
2022. jún. 14. 20:22
16/20 A kérdező kommentje:
Én szólnék azért hogy ne váljon szokássá.
Amúgy nem gondolom csicskáztatásnak, inkább szívesség kérésnek, aminek látszik.
Ám
Én valahogyan tudatosítanám benne, hogy a szívesség nekem energiába és időbe kerül és nem ilyen "alanyi jogon járó" dolgot kap. Azaz érezzen hálát érte. Így egyrészt nem lesz rendszeres dolog belőle. Mert ha nem érezteted vele hogy ez neked nem "alap", akkor természetesnek veszi és rászokik a szívesség kérésekre.
2022. jún. 14. 21:23
Nekem alapbol szoktak hozni a csajok reggelit meg hellt vagy kvt. Mi hozogatunk egymasnak ossze vissza mindent. Nem szoktuk kifizetni. Pedig par honapja melozunk egyutt. Nem foglalkozunk par szaz forintokkal, sokat keresunk. Csaladias 😃
2022. jún. 14. 22:27
Szerintem ez abszolút a csapat dinamikájától függ. Ha jófejek, közvetlenek úgymond haverkodós hangulata van az egésznek akkor nem érezném csicskáztatásnak. De ha például egész nap nem szólunk egymáshoz kábé max munka miatt, akkor kicsit furán venné ki a dolog nálam is
2022. jún. 15. 20:25
Ha úgy akar kávét, hogy veled együtt akar menni, akkor az a legjobb eset. Ellenben lusta és inkább mást kér meg önmaga helyett.
2022. jún. 28. 13:00
Kapcsolódó kérdések: