Így fel tudom mondani a hatàrozott idejű szerződésem?
Sziasztok!
Van egy munkahelyem ahol határozott idejű szerződésében vagyok még 3 hétig. Úgy néz ki, hogy lenne egy másik hely ahová mehetnék dolgozni, kaptam egy hét gondolkodási időt.
A kérdés: ha a másik helyet választom, akkor a határozott idejű szerződésem nem vagyok köteles hosszabbítani és ezt a tényt bármikor (akàr a szerződés lejàrta előtt 1 héttel is) közölhetem a jelenlegi munkahelyemen?
Nem hosszabbítasz, és kész, még csak indokolnod sem kell.
A hosszabbításhoz a te egyetértésed és aláírásod is kell értelemszerűen.
Az, hogy mikor közlöd velük, hogy nem akarsz maradni, mindegy, ráérsz akkor is, ha felajánlják, hogy hosszabbítanak.
Viszont ha a hátralévő időt nem dolgozod le, azért simán támadható lennél jogilag, határozott idejű munkánál olyan körülmény miatt mondhatsz fel idő előtt, ami miatt a munakviszonyod fenntartása a szerződés lejártáig aránytalan sérelemmel járna neked. Az, hogy máshol többet ajánlottak nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!