Hogy gondolják a cégek, hogy az egyetemista el tud vállalni heti 20h diákmunkát?
Sehogy nem jön ez nekem ki, másnak hogyhogy?
Nézzük azt, hogy általában heti 3 nap a suli akkor plusz két napon 10 órát kellene az irodában dolgozni. Mikor pihen az ember? Mert az egész hétvége akkor bizony tanulással megy el. És akkor semmi másra sem marad idő, mint például edzés, vagy ügyintézés, vagy barátok. De első évemben nekem heti 4 nap suli volt, tegyük fel, hogy hamar végzek és bevállalok 4 napot. Akkor is, heti 5 órát kellene naponta dolgozni, hogy kijöjjön a matek. És most csak a minimum elvárt óraszámról beszélek. Mire hazaérek az egyetemről, mire odaérnék utána dolgozni, alig maradna munkaidő, kb. 3 óra talán.
Ti hogyan vagytok képesek elvállalni, mert csak ilyen paramétereket találok, gondolom akkkor csak van rá "kereslet".
Azért várják el mert van aki teljesíti.Van aki pár évig képes kb tönkretenni magát,egy ilyen diákmunka,gyakornokság sokat segít a munkaerőpiacon való kezdésbe.Ha úgy nézzük a következő 40-50+ évedet könnyíted meg.
Minimál alvás+energiaital/kávé kombóval lehet időt keríteni,persze ez nem egészséges hosszútávon.Illetve ahogy írták rugalmasabbak a munkáltatók beosztás ügyileg.
1. Aki rá van szorulva az el fog menni. De ez csak egy lehetőség, azért hogy nappalin tanulj ne estin vagy levelező.
2. A diákmunka NEM kötelező.
3. A cég feltételezi, hogy azért mész dolgozni mert van rá időd. Ha nincs akkor nem mész.
4. Az senkit nem érdekel mikor pihensz, mikor tanulsz vagy mikor lazulsz. Nem csak most, később se.
5. Nem mindegy hogy büfé szakosként vagy orvostan hallgatóként akarod besűríteni a munkát.
Egy hét 168 órából áll.
Naiv elképzelés szerint mondjuk ebből 7*8=56 órát alszik az ember. Marad 112. Ha valaki átlagos képességű és 30 kreditet vesz fel, és a vizsgaidőszakot nem számoljuk (ami nagyon erős felülbecslés), akkor heti kb 64 órát foglalkozik az egyetemmel. (Valójában ez sokkal kevesebb, mert egyrészt 30 kredit valójában nem igényel ennyi időt, másrészt vizsgaidőszakban van plusz 6 hét, amin ezt el lehet osztani.)
Így is marad heti 48 óra, ami több, mint egy teljes állás. Ebbe belefér nagyon simán 20 óra munka. És marad legalább 28 arra, amire akarod.
De lássuk be, hogy nem alszunk napi 8 órát és nem is egyetemezünk heti 64-et. Nekem megy a munka, egyetem, szociális élet, edzés stb összehangolása. Nem egyszerű, de nem lehetetlen.
Igaz, én nem magolós szakon tanulok meg nem is építész vagyok, szóval nem annyira időigényes a dolog. (TTK)
És az is sokat számít, hogy nincs megadva mikor dolgozzak, így elég, ha mindig az éppen szabad óráimat fordítom erre. Nem kell emiatt órákat átpakolnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!