Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A home office a járvány előtt...

A home office a járvány előtt mennyire volt elterjedt nálunk és más országokban?

Figyelt kérdés

Természetesen a cégek, közintézmények munkavállalói esetén érdekel, nem a magánvállalkozóknál, akiknek addig is gyakran otthon volt eleve a munkahelye.

Érdekes, hogy (környezetemben legalábbis) mindenki az angol elnevezéssel illeti, lehet, hogy ott már régebbről nagy hagyományai voltak?

2022. márc. 20. 12:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Közigazgatásban dolgozom, eddig nem volt (nálunk) elterjedve. Szerintem jó dolog, elfogadható, alkalmazandó lehetne már így a XXI. szz.-ban, ahol majdnem mindenhol megvan az ehhez szükséges infós alapok.
2022. márc. 20. 12:37
 2/5 anonim ***** válasza:
25%

Se előtte, se utána sehol nem volt és nem is lesz elterjedt, hiszen az emberek döntő többsége nem irodai munkában dolgozik. Se a postás, se a pék, se a rendőr, se a buszvezető nem fog home office-ban dolgozni, ha a világ a fejére áll, akkor se.

Az csak egy buta, elvakult szélsőbaloldali nézet, hogy kizárólag irodisták és gyári melósok léteznek a világban.

2022. márc. 20. 12:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2: Nyilván úgy érti, hogy az irodai dolgozók körében mennyire volt elterjedt. Szövegértés megy?
2022. márc. 20. 14:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Férjem Covid előtt is 70%-ban otthonról dolgozott, én csak a Covid óta. De még a férjem 2020 március óta nem volt az irodában én max. egy hét itthon egy hét iroda váltásban dolgoztam. Szerintem a home office marad, mert nálunk a legtöbb ügyfél direkt kéri, hogy Teams:en beszéljünk, vagy telefonon.
2022. márc. 20. 15:09
 5/5 Cubina ***** válasza:

Én egy hatalmas Új-Zélandi cégnek dolgozom itthonról sok éve (fordító). Oda is költözhetnék, de nyilván itthonról egyszerűbb dolgozni. Ennek a cégnek van több mint 100 000 alkalmazottja, mind "HOME OFFICE"-ban. Más cégek is csinálják ezt adminisztratív munkával kapcsolatban.

Nem tudom, miért kell magyarul is így mondani, hiszen a TÁVMUNKA, OTTHON VÉGEZHETŐ MUNKA kifejezést már sok éve használjuk és az internet megjelenése után nagyon népszerű volt, gyakran csináltam.

2022. márc. 29. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!