Egy állás megpályázásánál hátrányból indulnak a fura vezetéknevű emberek?
Vannak olyan helyek ahol ez hátrány. Nekem külföldi hangzású nevem van (a vezetéknév és keresztnév is) . Sokszor volt hogy nem vettek komolyan miatta, főleg olyan helyeken ahol vén f4sz a főnök.
Volt ahova azért hívtak csak be interjúra, hogy megkérdezzék milyen név ez, művésznév? Komoly ez a nevem? Gyóó, honnan származok? Mi anyám, apám, nagyanyám neve? Hogy jött ez a név? Úgy felbaxtak hogy mondtam mekik majd küldök képet az anyakönyvi kivonatomról, azon élvezkedhetnek.
Amúgy vidéken lakok, Borsod. A sok Brandon, Dzsásztin, Rikárdó hazájában. Nem értem miért pont itt csodálkoznak a fura neveken. Vagy csak a cigányoknak lehet különleges nevük?
Feladtad a leckét.
Hát én példul bárhogy próbálnám szépen kimondani, végül mindig Fúj Trutykó lesz...
"HR-es aki egy ilyenbe is beleköt vagy inkább be se hív"
Konkrétan így megmondja, hogy ezért nem hív be?
Én minimum a munkaügyiseknek jelenteném az esetet, mert ha ez nem vicc akkor nagyon szomorú!
Ne hagyd annyiban, mert ez negatív diszkrimináció!
A kérdés alatti leírásban szereplő vezetéknevek nem léteznek. Ma már törvény mondja ki, hogy nem lehet a gyerekre sértő nevet adni.
Ha meg valaki a különleges neveken röhög, az már az ő lelki szegénysége. Ezért be nem hívni valaki állásinterjúra, az szemét diszkrimináció. De mit vársz olyan helyeken, ahol a hr-es csak cukifiúkat és cicababákat vesz fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!