Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit jelent a 6 hónapos próbaidő?

Mit jelent a 6 hónapos próbaidő?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egy ajánlatot, de 6 hónapos munkaidő van. Picit rossz érzés ez, hogy ilyen hoszsú kvázi a "vizsgázási" időszak, és mivel adózás területére szól a munka, picit bennem a félelem is, hogy most a tavaszi adó "busy season" miatt kell hirtelen ember, aztán utána szó nélkül kirúghatnak, ha vége a adószezonnak és még kafeteriát sem kell juttatni nekem addig

De lehet én látok ebbe rosszat, és itt szimplán ez a policy, hogy mindenkinek kortól, nemtől és területtől függetlenül 6 hónap a próbaidő, de ilyennel eddig én még nem találkoztam.

2022. márc. 3. 16:49
 1/8 A kérdező kommentje:
*6 hónapos próbaidő, elírtam
2022. márc. 3. 16:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

van ahol 3 hónap van ahol 6

igen nekem is gyanús lenne ez a 6 hónap, de lehet több esetben rosszul jártak és ezért ilyen a rendszer

2022. márc. 3. 16:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan minden közszolga 6 hónapot próbaidőzik, nincs ebben semmi különös ma Magyarországon, ha nem kasszás vagy pl. Külföldön meg sok helyen 6 hónap próbaidő és aztán 1.5 év határozott jogviszony. Csak ezután lesz határozatlan. :)
2022. márc. 3. 17:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, furcsa, de ha ettől még jó a munka, én elvállalnám.
2022. márc. 3. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jogszabály szerint lehet hat hónap, csak a három jobban bent van a köztudatban. Közszférában szinte mindenhol kimaxolják a hat hónapot.
2022. márc. 3. 17:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Említed, hogy adózás és busy season, sejtem hol dolgozhatsz.

Ne aggódj, ilyen helyen nem fognak átejteni, és nagyon komoly "talent shortage" van, szóval ez a 6 hónap okés. Sok cég csinál ilyet a pénzügyi szektorban.

2022. márc. 3. 17:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért az éremnek 2 oldala van: 6 hónap alatt te is bármikor felállhatsz. Nem feltétlenül rossz ez.

Ha viszont valami miatt nem szeretnél 6 hónap próbaidőt, akkor megmondod szépen, hogy oké, 3 hónap próbaidőt tudok aláírni, kellek, vagy nem?

2022. márc. 3. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Jol kihasználnak
2022. márc. 4. 09:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!