Szerintetek mi az oka annak, hogy minden 2. ember grafikus szeretne lenni?
Sokan egyből iskola után tanulnák, mások átképeznék magukat.
Baromi telített szakma és nehéz érvényesülni, jó munkahelyet találni. Iszonyatos mértékű túlképzés folyik, emellett már mindenki mondhatja magáról hogy Ő bizony grafikus/designer. (Hozzáteszem, akik nem iskolai/egyetemi keretek között tanulták, azokból is kerülnek ki kiváló szakemberek, sőt!!)
Mostanában gondolkodom ezen, mert épp tanulok mást is mellé, mert azt érzem, nem elég "csak" grafikusnak lenni ezen a telített piacon. Pedig X évig tanultam egyetemen és már van munkatapasztalatom is pár év.
Minimum alap programozó tudás kell mellé, esetleg animáció, videóvágás-szerkesztés, 3D látványtervezés (főleg csomagolástervező grafikusoknak – mondjuk ez jogos) esetleg UI/UX design. Az álláshirdetésekből gondolom ezt, mindenhol kérnek valami pluszt, ergo önmagában nem állja meg a helyét sehol a szakma már.
Egy szónak is száz a vége – Mindezek ellenére miért ennyire népszerű ez a szakma még mindig, mi a véleményetek? 🙂
Értem, erős túlzás volt azért, hogy "minden 2. ember", inkább csak éreztetni akartam, hogy nagyon sokan - főleg Pest megyében. De igazatok van, talán vidéken nem annyira nem népszerű. Onnan gondoltam csak, jelentkeztem egy állásra, amire velem együtt 360-an, budapesti munkahely. Egészen meglepett ez a szám. :D Átlag jelentkezői létszámok 180 körül vannak (Bp). Kevés állásra sok a jelentkező. Amúgy viszonylag hamar találtam munkát mindig, de azért van bennem egy frusztráció, mi van, ha legközelebb nem lesz ilyen könnyű, ha lépnék.
3. válaszoló: Érdekes a másik oldalt is hallani, köszi a kommentet! Freelancer árakkal nem igazán vagyok tisztában. Azt hiszem, itt is igaz, mindenki annyit kér, amennyit nem szégyell.
A 4. válaszolónak: Én is benne vagyok abban a bizonyos csoportban, és én is észre vettem ezt a jelenséget. :))) Nagyon toxic közösség, szerintem a nagy verseny miatt. Nem tudom, miért hergelik fel magukat rajta, ha a munkáltató többet kér, mint az alap. Nem kell jelentkezni és kész. Én inkább úgy vagyok vele "csapkodás" helyett "beszállok a ringbe" és képzem tovább magam, mert azzal vagyok előrébb. (Amúgy értek az animációhoz alapszinten, de UX irányba mozdulnék most.) A mozgóképes szerintem király szakma, amúgy!
A hegyekhez jár a dombok és völgyek. Az, hogy nagy a völgy és kicsi a hegy, attól a hegyet kell megmásni.
Borzasztó mennyi lány van ilyen képzésen. Verseny van és önképzés kell hozzá, mint az infóra is. Logic
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!