Mennyire romlik a teljesítményetek munka közben? - A 8. órában is 100 %-ot beleadtok, mint az elején, vagy fáradtok? (Akár fizikális, akár mentális értelemben.)
Na persze olyanoktól kérdezem, akik dolgoznak is, nemcsak ott vannak a munkahelyen :)
Én pl. a szellemi munkát nem bírom, valahogy kezdenek összefolyni a számok, és egyszerűen nem érzem, hogy haladok, csinálok valamit, hogy valaha is vége lesz... de van titkárnő ismerősöm, aki a 8. órában még pörög, ezerrel gépel, ír, számol, koncentrál, mintha csak most kezdte volna.
Fizikai munkánál pl. múltkor betont kellett lapátolni, fél óra fáradtan ment, de egy óra után úgy belejöttem, hogy ezerrel ment a munka, gyakorlatilag meg se álltam a következő 7 órában (egyszerűen jobb volt lendületből lenyomni, leülés, pihenés nélkül). A többiek viszont a felét se bírták, állandóan szóltak, hogy vegyek vissza, mert nem vagyunk terminátorok.
30/F
Fáradok.
Igazából a cégnél nincsen idő kvóta a teljesítményre.
De van a bejövő árú, majd a bejövő árú eljuttatása az árú átvételi részlegre, targoncával.
Ez igazából 20 perc meló, nem egy nagy cucc, 40-50 raklap.
viszont ismétlődő feladat.
targoncára ülök, elmegyek a cuccért a raktárba, leemelem 10 méter magasból, majd elviszem az árú átvételre, felemelem 15 m magasba és berakom.
és ezt a műveletet 50 raklapon keresztül...
szóval koncentrálni kell, hogy ne aludjak be közben.
Nekem pont, hogy délután megy jobban a munka, sokszor észre se veszem magam, hogy már menni kéne, ha belemerülök, rendszeres, hogy fél-egy órákat tovább maradok. (Szerencsére lecsúsztatható.)
Szerintem ez annak tudható be, hogy alapból bagoly típus vagyok, reggel kevésbé állok a helyzet magaslatán. :D
Szóval nem mondanám, hogy 8 órában 100%-ot teljesítek, csak nálam az eleje a csökkentett üzemmód, nem a vége.
Változó.
Általában az utolsó órában is hozom azt a szintet amit a profizmus megkövetel, de szép számmal előfordul, hogy ebéd után már nem vagyok akkora lendületben. Nagy ritkán az is megesik hogy délután fél 3-ra már csak az abszolút minimum marad, az is takaréklángon. Teszem hozzá, az ilyen henyélést csak akkor engedem meg magamnak, ha az adott munka ráér másnap és nincs szoros határidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!