Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogos, hogy felszeretnék mondani?

Jogos, hogy felszeretnék mondani?

Figyelt kérdés

2 éve vagyok a munkahelyemen.

Már kb egy éve érzem azt, hogy nem szeretnék hosszútávon maradni ennél a cégnél, mert van egy nő, aki állandóan hepciázik valakivel, éppen kihez van épp kedve...keveri a sz.rt, és a főnökség kedvence, szóval ... az egész cég már megvan rá haragudva. Felvettek egy adott munkakörre, de már mindent is csinálok, igazából ezt nem bánom az időmbe belefér. Mindig mindent elvállaltam, lelkiismeretesen. De mindig találtak hibát, mivel fiatalabb vagyok, mindig azt mondták, hogy hülye vagyok nem értem a céget stb. (25 vagyok)

Elkezdtem a jogsit csinálni, elég lassan haladtam vele, covid miatt, illetve nekem is voltak eü gondjaim, oktatóhiány stb.

Mióta vezetni járok, csesztetnek vele, hogy na mikor lesz már meg, mert ha meglesz már ide oda kellene rohangálni, és én mondtam, hogy friss jogsival nem szeretnék, csak ha már kellő rutint szerzek oktató nélkül is.

Le se vizsgáztam még, már a vége előtt járok.

Előző héten felhivtak, és mondták hogy nyárig kapok határidőt, hogy megcsináljam, különben ennyi .. meg váltsak oktatót, mert röhej ez az egész... én mondtam, hogy a 40. óránál nem fogom lecserélni... és nekik állt feljebb, pedig nem is ők fizetik... kérdezték, hogy melyik suliba járok, elmondtam, és a főnök már hivott valakit, hogy intézkedjen... full kellemetlen helyzetbe kerültem, rám rakjàk a nyomást ... oktatóm előtt ég a pofám.... oktatoval beszéltem, azt mondta, hogy nem az én hibám, ne érezzem így magam... de tegnap megint lejött a főnök és azt mondta, hogy két hónapom van arra, hogy megcsináljam.

És 2 év alatt előszőr kiálltam magamért, hogy nem váltok oktatót, és elkezdett fikázni engem is, az oktatót is, illetve hogy fiatal vagyok és milyen hülye, én nem nézem a cég érdekeit stb...

Meg ha egy diák megbukik, akkor az nem a diák hibája, hanem az oktatóé... mondtam neki, hogy nyilván az ő hibája, ha figyelmetlen vagyok és sávot vàltok a záróvonalon.. és mondta, hogy igen, biztos nem mondta el jól...

Teljesen kiakaszt ez a jogsi téma ... nincs benne a munkaszerzősésembe, hogy nekem lekell tennem, de már megutáltatják az egészet velem... szeretnék felmondani, mielőtt ők küldenek el, de nagyon félek, hogy a felmondasi idő alatt nagyon szivatnának ...

2022. febr. 18. 07:12
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
18 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Beadod a felmondásod, aztán, ha szivatnak elmész tp-re.
2022. febr. 18. 07:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mi köze a munkahelyednek a jogsihoz, hacsak nem az, hogy belemásznak a magánéletedbe. Mondanám, hogy ne hagyd magad és állj ki magadért, de ez nem egyszerű. Sem saját, sem céges autóval nem vagy köteles menni, ha nem így vettek fel és nem munkaköröd. Nálunk is ez van, hogy mindenféle prgoramra a jogsis kollégák viszik ingyen, saját autóval a többieket. Én mondtam, hogy nem vezetek évek óta, férj nem adja oda az autót, nem is szekálnak vele.

És mi az, hogy megszivatnak? Miért, most mit csinálnak??? Mondj fel, aztán szekáljanak mást. Rettenet, milyen melóhelyek vannak Magyarországon, mit megengednek maguknak a főnökök, aztán csodálkoznak, hogy sok a felmondás. Nem a meló, nem a fizetés, hanem az emberek miatt.

2022. febr. 18. 07:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
En egy elemiszer nagykerben dolgozom a szallitason irodai meloban. Van jogsim, engem is allandoan ba*zogatnak h ide szaladjak, oda szaladjak ceges autoval. Kozoltem h szarul vezetek, nem is szeretek, ismeretlen utvonalon/helyre soha nem is vezetek, csak szinte bolt/melohely/lakas kozott. A 3. brepobalkozas utan megmondtam h nem sofornek, hanem irodai adminisztratornak vettek fel, ha nem tetszik h nemet mondok rugja ak ki. Azota egyszer nem kertek h vezessek.
2022. febr. 18. 07:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze hozzá, hogy te éppen jogsit csinálsz és mennyi idő alatt csinálod. Nem is kellett volna elmondanod hol tanulsz vezetni. Ahol ilyen szinten belemásznak az ember életébe azt ott kell hagyni. Eleve ha úgy vettek fel, hogy nem kell a jogsi, akkor ne hisztizzenek miatta, főleg, hogy nem ők fizetik. Amúgy meg ha el is vinnéd a céges kocsit és összetörnéd, akkor meg az lenne a bajuk és rádvernék az egészet. Jobb is, hogy elmész.
2022. febr. 18. 08:44
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Miért, ha nem jogos, akkor nem mondasz fel? 😂
2022. febr. 18. 09:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A felmondásodat nem kell indokolni elmész és kész. A felmondási időben meg ha szivatnak, akkor borulj ki, aztán írasd ki magad dokival idegkimerültséggel táppénzre. Ha meg csalást gyanítanak, akkor kb 16 ezer Ft ért utánajárnak a MÁK-nál, de úgyse fogják megcsinálni.
2022. febr. 18. 10:18
 7/9 anonim ***** válasza:
A megaláztatásokat próbáld valahogy bizonyíthatóvá tenni (tanúk, felvétel valami jobb fajta rejtett kamerával). Bizonyítható megaláztatás, munkahelyi terror esetén jogod lesz rendkívüli, azonnali felmondásra is. A kamera kérdése örök vita, de a munkahelyi terror nem játék, betegséget okozhat, ezért jó eséllyel nem lesz baj belőle.
2022. febr. 19. 15:48
 8/9 anonim ***** válasza:
(Folytatás: biztonság kedvéért kérj tanácsot munkajogásztól, vagy légy óvatos a kamerával hogy ne vegyék észre.)
2022. febr. 19. 15:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha meg a főnök tényleg utánadnyúlt az autóiskolában és zaklatta az oktatót is, akkor legalább van tanú, kérdezd meg tanúskodik-e, meg kérdezz meg munkajogászt is, hogy a tanísítható dolgok elegendőek-e: lehet hogy rendkívüli felmondással is elmehetsz.
2022. febr. 19. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!