Miért kérdeznek rá az állásinterjúkon a jelölt családi állapotára férfiaknál?
Na most megint üldözési mániám lesz, figyeljetek! :D :D :D :D
1. Hogy bizonyítod hogy ilyet kérdeztek? Bemész diktafonnal persze. Csak ha ezt felmutatod, ők is háboroghatnak, hogy nem járultak hozzá, hogy felvedd a beszélgetést. A legjobb esetben is mindkét oldal szív mint kanabisz függő a tüdőszűrésen.
2. Nem vagy köteles reagálni erre a kérdésre. Így van. Ők sem kötelesek felvenni. A nem kötelező de erősen ajánlott attitűd nagyon jól működik felénk.
Nem igaz, nem szokták húzni a szájukat akármelyik válasznál se.
Egy állásinterjún a cél az, hogy megismerjék a jelöltet. Ennek része pár magánéletre vonatkozó adat is, mivel nem csak a szakmai dolgok fontosak. Családi állapot, hobbi, érdeklődési kör - ezekből mind lehet következtetni a személyiségre.
Nem kell ezen meglepődni.
Ha ennyire nem akarsz rá válaszolni, akkor mondd azt, hogy erre nem szeretnél válaszolni. De ez a válasz is el fog árulni dolgokat a személyiségedből.
Heteskénél három eset lehetséges:
1. Nem volt olyan állásinterjún, ahol ilyet tapasztalt, és kijelentette ebből kifolyólag, hogy ilyen nincs.
2. Maga is interjúztató és nem tetszett neki, hogy szóba kerül az ilyen.
3. Frusztrációt levezető troll.
"Nem vagy köteles reagálni erre a kérdésre. Így van. Ők sem kötelesek felvenni. A nem kötelező de erősen ajánlott attitűd nagyon jól működik felénk."
Szeretnél olyan helyen dolgozni, ahol ezen múlik? Ha a válaszod nem, akkor jól jársz, ha nem vesznek fel.
Lehet elvezgetni persze. De elvekből nem lehet számlákat fizetni és kaját venni.
Szeretnél éhen halni? Ha a válaszod nem, akkor át kell ezen lépni és valamit mondani.
Én a miértje miatt tettem fel a kérdést.
Nyugodtan mondd meg neki, hogy “Szingli, miért netán meg akar hívni egy italra?” Kicsit kóstoljon bele a saját kellemetlen kérdéseibe a HR-es is.
Én sem szeretem az ilyen címkézős, skatulyázós kérdezgetést. Ha a foci a hobbid akkor csapatjátékos vagy, ha a könyvolvasás akkor magányos farkas, de ha mind a kettő akkor mi van? A mi HR-esünk is járkál fel-alá, skatulyázgat meg fölényeskedik egész nap, úgy csinál mintha ismerne, de valójában nem. Voltak páran akik be is avatták a személyes életükbe, elmondták a véleményüket neki dolgokról, elmegy az ilyen péntek esti kis összejövetelekre, ahol fülel. Majd bemószerolta őket a főnöknél. A főnök a férjem egyik legjobb barátja és neki elmondta, hogy a csaj konkrétan mindent visszamond. Én csak külsős vagyok, saját vállalkozással bedolgozom. Mindig megkörnyékez engem is, de hogy mit akar..?
“Szingli, miért netán meg akar hívni egy italra?” Ez jó, talán még le is hidalna. :D Csak éppen fel nem venne utána.
De majd ha lesz fix állásom és csak azért járkálok interjúkra, hogy bosszantsam az interjúztatókat, ahogy egy volt kollégám is csinálta, ezt kajak eljátszom. :D
HR-es amikor visszanyal a fagyi:
👁👄👁
12: szerinted komolyan, csak a családi állapotból lehet következtetni az illető személyiségére? A hobbiból igen, az az illető saját választása.
De a családi állapot... van egy férfi, akinek nincs párkapcsolata. Honnan tudod, hogy nem egy hosszú kapcsolatból lépett éppen ki? Hogy akarna párkapcsolatot, csak nem jött neki össze?
(ugyanúgy, lehet házas egy olyan férfi is, aki minden héten túlórára hivatkozva más ribit dug...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!