Ha állítólag „fojtogató“ a munkaerőhiány és ez csak egyre rosszabb lesz hogy lehet hogy a beküldött álláspályázatai 90%ára még visszajelzés SEM jön?
Egyre fojtogatóbb a munkaerőhiány
admin 24.hu
2022. 01. 28. 10:33
Az a helyzet, hogy a legtöbb területen egyáltalán nincs munkaerőhiány. 2 dolog van:
- A HR-esek többsége egy idióta és alkalmatlan a munkájára. Ülnek, picsognak és szórják a kukába az önéletrajzokat. (Nekem is úgy lett több munkám, hogy személyesen mentem be és volt ismerős, aki konkrétan szólt, hogy pontosan mondjam meg, hogy hova és mit akarok menni dolgozni. Ilyenkor mindig felvettek. Amikor szimplán jelentkeztem, visszajelzést sem kaptam.)
- Az nem munkaerőhiány, hogy a cégek keveset fizetnek, rosszak náluk a körülmények és ezért a kutya nem megy oda.
Én is dolgoztam már olyan helyen, ahol semmi pénzért egy részleget vittem egyedül. A főnök mindenkivel problémázott, a munkámban meg nem volt hiba. Az egyik legkevesebbet kerestem a cégnél, az egyik legtöbb munkával. Közöltem, hogy emelés kell. Nem kaptam, leléptem. Azóta is interjúkban elmondja a főnök, hogy jajj, munkaerőhiány van...
En ugyanígy vagyok mint a Kérdező.
Egy-egy állásra 160-an jelentkeznek, de olyan állás ami speciális tudást igényel oda is már 17 jelentkeztek.
"aljamunka" "majom meló"
Ti hol éltek? Elvégeztél egy egyetemet, nem tudsz benne elhelyezkedni, akkor mi ez a minősítgetés?
Megfogod az önéletrajzod Budapesten. Bemész 5 étterembe, látják a fejed, és ha eléred az igényes szintet, már van munkád. Garantáltan az otthonodhoz közel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!