Vannak olyan mesterszakok és mesterdiplomák ahol nem az a kérdés mennyit fogok keresni vele, hanem az kapok-e egyáltalán állást vele?
"Szociológia, szabadbölcsészet és a többi használhatatlan baromság."
ezek mind ALAPszakok... ha már hozzászólsz legalább azt tudd mit beszélsz.
Nem diplomával keresünk munkát, hanem kompetenciákkal alapvetően. Az ember a piacon a tudását adja el elsősorban, amihez szükséges lehet bizonyos végzettség, de nem maga a papír juttat be valahova vagy szabotál, hanem te és a saját tudásod.
Én egy olyan mesterszakon végeztem, ahol évente 30 ember szerez diplomát és rohadtul nem tudja egy munkaadó sem, hogy mi az isten ez a szak. Fogalmuk sincs, soha életükben nem hallottak róla. Külföldön igen, idehaza nincs rá piaci igény, sem konkrét munkakör.
Mégis volt mindig állásom. Azért, mert olyan indíttatással jelentkezem egy helyre, amilyen indíttatással a szakra is jöttem. Érdekel valami jó vagyok valamiben, amihez még szereztem tudást a mesterképzés alatt is, és ezt így egyben kell eladnom egy hozzám illő profilú cég hozzám illő pozíciójára jelentkezve.
Nem azt fogják nézni, hogy te most szociológus vagy vagy matematikus vagy anyámkínja. Lehetsz diplomás pedagógus is, ha földrajztanárt keresnek, te meg angol szakos voltál. A diploma követelmény lehet, de hogy miatta ne találj állást? Kérlek... Szociológustól is azt kérdezik, hogy oké, oké, van diplomád, de használtál már xy szoftvert vagy hasonlót? Foglalkoztál már xy módszertannal? Van tapasztalatod, esetleg motivációd xy közegben dolgozni? Hülye vagy statisztikából vagy alkalmas vagy a mi projektünkben felmerülő problémák megoldására?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!